Tarım arazisinde çıkan yangın 250 dönüm alanı yok etti

Dünya 30.06.2025 - 20:48, Güncelleme: 30.06.2025 - 20:48 1329 kez okundu.
 

Tarım arazisinde çıkan yangın 250 dönüm alanı yok etti

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde çıkan yangında, 100 dönüm buğday ekili tarla ve 150 dönüm makilik alan zarar gördü. Yangın havadan ve karadan söndürüldü.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, tarım arazisinde çıkan yangında 100 dönüm buğday ekili alan ve 150 dönüm makilik arazi zarar gördü. Yangın, ilçeye bağlı Koruköy ve Demirtepe köyleri arasındaki Doğan Aslan mevkisinde meydana geldi. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın kısa sürede büyüyünce, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Tekirdağ, Gelibolu, Evreşe ve Kavakköy bölgelerinden orman ekipleri ve itfaiye araçları sevk edildi. Bir helikopter ve bir yangın söndürme uçağı da havadan müdahale için görevlendirildi. Ekiplerin karadan ve havadan koordineli çalışmaları sonucu alevler kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları gün boyunca devam etti. Yangında 100 dönüm buğday ekili tarla ve 150 dönüm makilik alanın kül olduğu tespit edildi. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlattı.  
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde çıkan yangında, 100 dönüm buğday ekili tarla ve 150 dönüm makilik alan zarar gördü. Yangın havadan ve karadan söndürüldü.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, tarım arazisinde çıkan yangında 100 dönüm buğday ekili alan ve 150 dönüm makilik arazi zarar gördü. Yangın, ilçeye bağlı Koruköy ve Demirtepe köyleri arasındaki Doğan Aslan mevkisinde meydana geldi.

Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın kısa sürede büyüyünce, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Tekirdağ, Gelibolu, Evreşe ve Kavakköy bölgelerinden orman ekipleri ve itfaiye araçları sevk edildi. Bir helikopter ve bir yangın söndürme uçağı da havadan müdahale için görevlendirildi.

Ekiplerin karadan ve havadan koordineli çalışmaları sonucu alevler kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları gün boyunca devam etti.

Yangında 100 dönüm buğday ekili tarla ve 150 dönüm makilik alanın kül olduğu tespit edildi. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlattı.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.