Kocabaş Çayı'nda balık ölümleri: Nedeni kuraklık ve oksijen yetersizliği
Kocabaş Çayı'nda balık ölümleri: Nedeni kuraklık ve oksijen yetersizliği
Biga’daki Kocabaş Çayı’nda yaşanan balık ölümlerinin, düşük su seviyesi ve oksijen eksikliğinden kaynaklandığı belirlendi.
Biga’daki Kocabaş Çayı’nda yaşanan balık ölümlerinin, düşük su seviyesi ve oksijen eksikliğinden kaynaklandığı belirlendi.
Çanakkale’nin Biga ilçesinde bulunan Kocabaş Çayı’nda, vatandaşların ihbarı üzerine yapılan incelemelerde çok sayıda ölü balığa rastlandı. Olay, dün akşam saatlerinde çay çevresinde yürüyüş yapan vatandaşların, su yüzeyinde hareketsiz balıkları fark etmesiyle ortaya çıktı.
Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye gelen Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, çayda inceleme yaptı. Yapılan ön değerlendirmelere göre, balık ölümlerinin nedeni olarak çayın bazı bölümlerinde su seviyesinin ciddi oranda düşmesi ve buna bağlı oksijen yetersizliği gösterildi.
Yetkililer, bölgede son haftalarda etkili olan sıcak hava ve kuraklık koşullarının su kaynaklarını olumsuz etkilediğini, bu tür ölümlerin özellikle akıntısı azalan iç sularda daha sık görülebildiğini ifade etti.
Tarım Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları benzer durumlarda yetkilileri bilgilendirmeleri konusunda uyardı. Ayrıca, su canlılarının korunması için su kaynaklarının daha bilinçli kullanılması ve çevre kirliliğine karşı duyarlılık çağrısında bulunuldu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.