Çanakkale’de hükümlü ve yükümlülerin istihdamı için kurumlar bir araya geldi

Dünya 30.06.2025 - 21:01, Güncelleme: 30.06.2025 - 21:09 990 kez okundu.
 

Çanakkale’de hükümlü ve yükümlülerin istihdamı için kurumlar bir araya geldi

Adalet ve Çalışma Bakanlıkları iş birliğiyle düzenlenen toplantıda, hükümlülerin iş hayatına kazandırılması için somut adımlar atıldı.

Adalet Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, hükümlü ve yükümlülerin istihdamına yönelik 2025 yılı 1. Taşra Toplantısı, 27 Haziran 2025 tarihinde Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ahmet İhsan Birlik, Denetimli Serbestlik Müdürü Ejder Özkaşar, E Tipi Kapalı Cezaevi 2. Müdürü Süleyman Kocaer, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz ve İş ve Meslek Danışmanı Hayrettin Karacan katıldı. Toplantıda, denetimli serbestlik yükümlüleri ile ceza infaz kurumlarından tahliye edilen hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması ve iş gücü piyasasına entegrasyonu amacıyla 13 maddelik karar listesi oluşturuldu. Alınan kararlar arasında şu başlıklar öne çıktı: İŞKUR ile ceza infaz kurumları arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi, Tahliye edilen bireylerin danışman desteğiyle iş bulma süreçlerinin kolaylaştırılması, Girişimcilik eğitimleri ve hibe projeleriyle yükümlülerin desteklenmesi, Denetimli serbestlik müdürlüklerinde bireysel görüşmeler ve bilgilendirme seminerlerinin artırılması, Kurum personelinin İŞKUR’a bildirilerek görev paylaşımının netleştirilmesi, İşveren bilgilendirme toplantıları ile kamuoyunda farkındalık sağlanması. Ayrıca yükümlülerin uygun iş alanlarında değerlendirilmesi, başarılı uygulamaların paylaşılması ve alınan kararların altı aylık periyotlarla gözden geçirilmesi kararlaştırıldı. Toplantı sonunda, bir sonraki değerlendirme toplantısının Aralık 2025’te yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.  
Adalet ve Çalışma Bakanlıkları iş birliğiyle düzenlenen toplantıda, hükümlülerin iş hayatına kazandırılması için somut adımlar atıldı.

Adalet Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, hükümlü ve yükümlülerin istihdamına yönelik 2025 yılı 1. Taşra Toplantısı, 27 Haziran 2025 tarihinde Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ahmet İhsan Birlik, Denetimli Serbestlik Müdürü Ejder Özkaşar, E Tipi Kapalı Cezaevi 2. Müdürü Süleyman Kocaer, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz ve İş ve Meslek Danışmanı Hayrettin Karacan katıldı.

Toplantıda, denetimli serbestlik yükümlüleri ile ceza infaz kurumlarından tahliye edilen hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması ve iş gücü piyasasına entegrasyonu amacıyla 13 maddelik karar listesi oluşturuldu.

Alınan kararlar arasında şu başlıklar öne çıktı:

İŞKUR ile ceza infaz kurumları arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi,

Tahliye edilen bireylerin danışman desteğiyle iş bulma süreçlerinin kolaylaştırılması,

Girişimcilik eğitimleri ve hibe projeleriyle yükümlülerin desteklenmesi,

Denetimli serbestlik müdürlüklerinde bireysel görüşmeler ve bilgilendirme seminerlerinin artırılması,

Kurum personelinin İŞKUR’a bildirilerek görev paylaşımının netleştirilmesi,

İşveren bilgilendirme toplantıları ile kamuoyunda farkındalık sağlanması.

Ayrıca yükümlülerin uygun iş alanlarında değerlendirilmesi, başarılı uygulamaların paylaşılması ve alınan kararların altı aylık periyotlarla gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.

Toplantı sonunda, bir sonraki değerlendirme toplantısının Aralık 2025’te yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.