Altın Piyasasında Hacim 2,3 Milyar Lirayı Aştı, Fiyat Hafif Geriledi

Dünya (AA) - Anadolu Ajansı | 16.07.2025 - 17:30, Güncelleme: 16.07.2025 - 18:18 900 kez okundu.
 

Altın Piyasasında Hacim 2,3 Milyar Lirayı Aştı, Fiyat Hafif Geriledi

Pazartesi 4,3 milyon liradan kapanan altın, haftaya düşüşle başladı. Altın işlemlerinde hacim 2,3 milyar lirayı aşarken 506 kg altın işlem gördü.

Haftaya Düşüşle Başlayan Altında İşlem Hacmi 2,3 Milyar Lirayı Aştı Altın piyasası yeni haftaya hafif bir gerilemeyle giriş yaptı. Pazartesi günü 4 milyon 335 bin lira seviyesinden kapanış yapan altın, salı günü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle piyasaların kapalı olmasıyla birlikte sınırlı hareketlilik yaşadı. Haftanın ilk işlem gününde, Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası (KMKTP)'nda altın işlemlerinin toplam hacmi 2 milyar 175 milyon 229 bin 720,06 lira, işlem miktarı ise 506,31 kilogram olarak kaydedildi. Günün sonunda tüm kıymetli metaller bazında toplam işlem hacmi ise 2 milyar 328 milyon 260 bin 634,62 liraya ulaştı. Bu rakam, piyasada hareketliliğin tatil nedeniyle sınırlı olduğu bir günde bile işlem derinliğinin korunduğuna işaret ediyor. En fazla işlem gerçekleştiren kurumlar arasında şu isimler öne çıktı: Altınbaş Kıymetli Madenler Dünya Katılım Bankası Türkiye Finans Katılım Bankası İstanbul Altın Rafinerisi Albaraka Türk Katılım Bankası Piyasa uzmanları, bayram sonrası küresel gelişmelere ve merkez bankalarının faiz politikalarına bağlı olarak altın fiyatlarında yeniden yön arayışının öne çıkacağını belirtiyor.    
Pazartesi 4,3 milyon liradan kapanan altın, haftaya düşüşle başladı. Altın işlemlerinde hacim 2,3 milyar lirayı aşarken 506 kg altın işlem gördü.

Haftaya Düşüşle Başlayan Altında İşlem Hacmi 2,3 Milyar Lirayı Aştı

Altın piyasası yeni haftaya hafif bir gerilemeyle giriş yaptı. Pazartesi günü 4 milyon 335 bin lira seviyesinden kapanış yapan altın, salı günü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle piyasaların kapalı olmasıyla birlikte sınırlı hareketlilik yaşadı.

Haftanın ilk işlem gününde, Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası (KMKTP)'nda altın işlemlerinin toplam hacmi 2 milyar 175 milyon 229 bin 720,06 lira, işlem miktarı ise 506,31 kilogram olarak kaydedildi.

Günün sonunda tüm kıymetli metaller bazında toplam işlem hacmi ise 2 milyar 328 milyon 260 bin 634,62 liraya ulaştı. Bu rakam, piyasada hareketliliğin tatil nedeniyle sınırlı olduğu bir günde bile işlem derinliğinin korunduğuna işaret ediyor.

En fazla işlem gerçekleştiren kurumlar arasında şu isimler öne çıktı:

Altınbaş Kıymetli Madenler

Dünya Katılım Bankası

Türkiye Finans Katılım Bankası

İstanbul Altın Rafinerisi

Albaraka Türk Katılım Bankası

Piyasa uzmanları, bayram sonrası küresel gelişmelere ve merkez bankalarının faiz politikalarına bağlı olarak altın fiyatlarında yeniden yön arayışının öne çıkacağını belirtiyor.


 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.