Çanakkale Haber

Temel SAĞIROĞLU
Köşe Yazarı
Temel SAĞIROĞLU
 

HEM MUHAFAZAKAR HEM DE DEVRİMCİ

  Partili cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan TÜGVA Gençlik Buluşması'nda: "Benim karşımda şu an muhafazakar devrimciler var" ifadesini kullandı. Şaştım kaldım Hem muhafazakar hemde devrimci öyle mi? Muhafazakar ne demek? Türk Dil Kurumunda tek bir karşılığı var "Tutucu"  Tutucu ne demek? Her türlü toplumsal ve kültürel değişmeye karşı çıkarak, kurulu toplumsal ve kültürel düzenin olduğu gibi sürmesini isteyen, eskiye bağlı, devrimci olmayan (kimse, görüş) demek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göre TÜGVA gençliği hem "Muhafazakar" hemde "Devrimci" Gel de çık şimdi bu işin altından TÜGVA gençliği bu sözleri çılgınca alkışlayarak sloganlar ile destek veriyorsa demek ki olabiliyormuş.  Neresinden bakarsanız bakın bunun adı derin cehalet Neresinden tutarsanız tutun bunun tek sözcük ile açıklaması saçmalık Bu söylem, ilk 4 maddesi "değiştirilemez" olan mevcut anayasal düzeni korumak amacıyla yapıldıysa hiçbir sözümüz yok ve sonuna kadar destekliyoruz.  Yok eğer ilk 4 maddesi "değiştirilemez" olan mevcut anayasal düzeni yıkmak için yapılıyorsa bunun adı vatana ihanet demektir ve vatana ihanetin ceza karşılığı da bellidir.  Fetullah Gülen cemaatinin de amacı bu değil miydi?  Mevcut Anayasal Düzeni Yıkmak Devrime karşı bir görüşün devrimci gençliği olur mu? Olur vallahi. Neden olmasın ki? Hele bunu bir siyasi partinin genel başkanı söylüyor ve o siyasi partinin genel başkanı tüm yetkilere haiz cumhurbaşkanı ise olur.  Erzurum Atatürk üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yıl 2011 Burçin müzik bölümü 4. Sınıfta öğrenci Türk Sanat Müziği, Makam ve Nazariyat dersinden sözlü sınav yapılıyor.  İsmail hoca Dede Efendinin "Açıldı lâle‑izârın ciğerde dağ‑ı derûn" adlı eserini tüm sınıfa dinletip Burçin'e sorar: -"Burçin söyle bakalım. Dede Efendi bu eserinde bir notayı neden farklı kullanmıştır?" Burçin sözlü sınava hiç çalışmamış.  Burçin şaşkın.  Burçin cevabı bilmiyor, ama bir cevap veremez ise o dersten kalacağını da iyi biliyor. Burçin ayağa kalkar ve kendinden emin şekilde şu cevabı verir. -"Aman hocam! Dede efendi böyle uygun görmüş. Onun eserini sorgulamak ne haddimize. Ne amaçla farklı kullandığı hakkında görüş belirtmek bize düşmez."  Çok yaşa, uzun yaşa, sağlıklı yaşa sen Burçin Bizim durumumuz da budur Beyefendi öyle diyorsa öyledir Ne haddimize Derin bir iç geçirerek "Vah ülkem! Vah Cumhuriyetim " demek ise isteğe tabi   Susmayacağız. Susturamayacak sınız. #SusmakYok
Ekleme Tarihi: 14 Ekim 2022 - Cuma
Temel SAĞIROĞLU

HEM MUHAFAZAKAR HEM DE DEVRİMCİ

 

Partili cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan TÜGVA Gençlik Buluşması'nda:
"Benim karşımda şu an muhafazakar devrimciler var" ifadesini kullandı.

Şaştım kaldım
Hem muhafazakar hemde devrimci öyle mi?

Muhafazakar ne demek?
Türk Dil Kurumunda tek bir karşılığı var "Tutucu" 

Tutucu ne demek?
Her türlü toplumsal ve kültürel değişmeye karşı çıkarak, kurulu toplumsal ve kültürel düzenin olduğu gibi sürmesini isteyen, eskiye bağlı, devrimci olmayan (kimse, görüş) demek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göre TÜGVA gençliği hem "Muhafazakar" hemde "Devrimci"
Gel de çık şimdi bu işin altından
TÜGVA gençliği bu sözleri çılgınca alkışlayarak sloganlar ile destek veriyorsa demek ki olabiliyormuş. 
Neresinden bakarsanız bakın bunun adı derin cehalet
Neresinden tutarsanız tutun bunun tek sözcük ile açıklaması saçmalık

Bu söylem, ilk 4 maddesi "değiştirilemez" olan mevcut anayasal düzeni korumak amacıyla yapıldıysa hiçbir sözümüz yok ve sonuna kadar destekliyoruz. 
Yok eğer ilk 4 maddesi "değiştirilemez" olan mevcut anayasal düzeni yıkmak için yapılıyorsa bunun adı vatana ihanet demektir ve vatana ihanetin ceza karşılığı da bellidir. 
Fetullah Gülen cemaatinin de amacı bu değil miydi? 
Mevcut Anayasal Düzeni Yıkmak

Devrime karşı bir görüşün devrimci gençliği olur mu?
Olur vallahi. Neden olmasın ki?
Hele bunu bir siyasi partinin genel başkanı söylüyor ve o siyasi partinin genel başkanı tüm yetkilere haiz cumhurbaşkanı ise olur. 

Erzurum Atatürk üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Yıl 2011
Burçin müzik bölümü 4. Sınıfta öğrenci
Türk Sanat Müziği, Makam ve Nazariyat dersinden sözlü sınav yapılıyor. 
İsmail hoca Dede Efendinin "Açıldı lâle‑izârın ciğerde dağ‑ı derûn" adlı eserini tüm sınıfa dinletip Burçin'e sorar:

-"Burçin söyle bakalım. Dede Efendi bu eserinde bir notayı neden farklı kullanmıştır?"

Burçin sözlü sınava hiç çalışmamış. 
Burçin şaşkın. 
Burçin cevabı bilmiyor, ama bir cevap veremez ise o dersten kalacağını da iyi biliyor.
Burçin ayağa kalkar ve kendinden emin şekilde şu cevabı verir.

-"Aman hocam! Dede efendi böyle uygun görmüş. Onun eserini sorgulamak ne haddimize. Ne amaçla farklı kullandığı hakkında görüş belirtmek bize düşmez." 

Çok yaşa, uzun yaşa, sağlıklı yaşa sen Burçin
Bizim durumumuz da budur
Beyefendi öyle diyorsa öyledir
Ne haddimize
Derin bir iç geçirerek "Vah ülkem! Vah Cumhuriyetim " demek ise isteğe tabi
 
Susmayacağız. Susturamayacak sınız. #SusmakYok

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

11
Mayıs
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.