Otizmli Bireyler İçin Müzik Umudu: ÇOMÜ'den Örnek Yaz Okulu

Dünya 09.07.2025 - 16:15, Güncelleme: 09.07.2025 - 16:15 2497 kez okundu.
 

Otizmli Bireyler İçin Müzik Umudu: ÇOMÜ'den Örnek Yaz Okulu

ÇOMÜ’nün düzenlediği Otizm ve Müzik Yaz Okulu başladı. Rektör Erenoğlu, müziğin otizmli bireylerin gelişimindeki önemini vurguladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından bu yıl düzenlenen “Otizm ve Müzik Yaz Okulu” kapsamında, üniversite rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu özel bir konferans verdi. Nedime Hanım Konağı’nda düzenlenen etkinliğe akademisyenlerin yanı sıra öğrenciler ve aileleri de yoğun ilgi gösterdi. Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, müziğin insanlık tarihindeki evrensel rolüne dikkat çekerek, özellikle otizmli bireyler için çok daha güçlü bir iletişim ve gelişim aracı olduğunu vurguladı. “Müzik; ritmiyle, duygusuyla, tekrar eden yapısıyla otizmli bireylerin dünyayı anlamlandırmasında bir anahtar olabilir,” diyen Erenoğlu, müzik terapilerinin bilimsel olarak kanıtlanmış olumlu etkilerine de değindi. Erenoğlu konuşmasında, ÇOMÜ’nün toplumsal sorumluluk bilinciyle bu projeyi hayata geçirdiğini belirterek, “Bu yaz okulu sadece bir eğitim programı değil, aynı zamanda farkındalık oluşturan, otizmli bireylerin yaşamlarına dokunan bir sosyal girişimdir. Üniversite olarak teknolojik altyapımızı geliştirerek ve alanında uzman akademisyenlerimizle bu çocuklarımızın yanında olacağız” ifadelerini kullandı. Etkinliğe Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen, yaz okulunun düzenleyicilerinden Didem Çetinkaya, Bilim İletişimi Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Onur Tatar ve birçok akademisyen katıldı. Yaz okulunda öğrenciler müzikle tanışırken, sosyal etkileşim ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Otizm spektrum bozukluğu hakkında farkındalık oluşturmayı da hedefleyen yaz okulu, hem öğrenciler hem de veliler için yeni bir deneyim kapısı aralıyor. Rektör Erenoğlu, “Otizmli bireylerin sadece potansiyellerini keşfetmeleri değil, aynı zamanda toplumla daha güçlü bağlar kurmaları da mümkün olacak,” diyerek programın hedefini özetledi.  
ÇOMÜ’nün düzenlediği Otizm ve Müzik Yaz Okulu başladı. Rektör Erenoğlu, müziğin otizmli bireylerin gelişimindeki önemini vurguladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından bu yıl düzenlenen “ Otizm ve Müzik Yaz Okulu” kapsamında, üniversite rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu özel bir konferans verdi. Nedime Hanım Konağı’nda düzenlenen etkinliğe akademisyenlerin yanı sıra öğrenciler ve aileleri de yoğun ilgi gösterdi.

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, müziğin insanlık tarihindeki evrensel rolüne dikkat çekerek, özellikle otizmli bireyler için çok daha güçlü bir iletişim ve gelişim aracı olduğunu vurguladı. “Müzik; ritmiyle, duygusuyla, tekrar eden yapısıyla otizmli bireylerin dünyayı anlamlandırmasında bir anahtar olabilir,” diyen Erenoğlu, müzik terapilerinin bilimsel olarak kanıtlanmış olumlu etkilerine de değindi.

Erenoğlu konuşmasında, ÇOMÜ’nün toplumsal sorumluluk bilinciyle bu projeyi hayata geçirdiğini belirterek, “Bu yaz okulu sadece bir eğitim programı değil, aynı zamanda farkındalık oluşturan, otizmli bireylerin yaşamlarına dokunan bir sosyal girişimdir. Üniversite olarak teknolojik altyapımızı geliştirerek ve alanında uzman akademisyenlerimizle bu çocuklarımızın yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen, yaz okulunun düzenleyicilerinden Didem Çetinkaya, Bilim İletişimi Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Onur Tatar ve birçok akademisyen katıldı. Yaz okulunda öğrenciler müzikle tanışırken, sosyal etkileşim ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Otizm spektrum bozukluğu hakkında farkındalık oluşturmayı da hedefleyen yaz okulu, hem öğrenciler hem de veliler için yeni bir deneyim kapısı aralıyor. Rektör Erenoğlu, “Otizmli bireylerin sadece potansiyellerini keşfetmeleri değil, aynı zamanda toplumla daha güçlü bağlar kurmaları da mümkün olacak,” diyerek programın hedefini özetledi.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.