Çanakkale’de Sağlıkta Güçlü İş Birliği: Eğitim ve Hizmette Yeni Dönem Başladı

Yaşam 09.05.2025 - 13:08, Güncelleme: 09.05.2025 - 13:08 722 kez okundu.
 

Çanakkale’de Sağlıkta Güçlü İş Birliği: Eğitim ve Hizmette Yeni Dönem Başladı

Çanakkale Valiliği’nin destekleriyle, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.

Çanakkale Valiliği’nin destekleriyle, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol, Tıp Fakültesi’nin mezuniyet öncesi ve sonrası eğitimlerinin geliştirilmesini, sağlık hizmetlerinin etkinliğinin artırılmasını ve Sağlık Bakanlığı personeline yönelik hizmet içi eğitimlerin güçlendirilmesini amaçlıyor. Protokol kapsamında, Çanakkale’de “Sağlık, Eğitim ve Araştırma Bölgesi” oluşturulması hedefleniyor. Bu adım, hem sağlık çalışanlarının eğitim olanaklarını artıracak hem de kamu sağlık hizmetlerinin nitelik ve sürdürülebilirliğine katkı sunacak. Protokol töreni, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk’ün imzalarıyla gerçekleşti. Törene Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman da katıldı. Vali Toraman, bu tür iş birliklerinin ilin sağlık ve akademik kapasitesini daha da ileriye taşıyacağını belirterek tarafları tebrik etti.
Çanakkale Valiliği’nin destekleriyle, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.

Çanakkale Valiliği’nin destekleriyle, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol, Tıp Fakültesi’nin mezuniyet öncesi ve sonrası eğitimlerinin geliştirilmesini, sağlık hizmetlerinin etkinliğinin artırılmasını ve Sağlık Bakanlığı personeline yönelik hizmet içi eğitimlerin güçlendirilmesini amaçlıyor.

Protokol kapsamında, Çanakkale’de “Sağlık, Eğitim ve Araştırma Bölgesi” oluşturulması hedefleniyor. Bu adım, hem sağlık çalışanlarının eğitim olanaklarını artıracak hem de kamu sağlık hizmetlerinin nitelik ve sürdürülebilirliğine katkı sunacak.

Protokol töreni, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk’ün imzalarıyla gerçekleşti. Törene Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman da katıldı. Vali Toraman, bu tür iş birliklerinin ilin sağlık ve akademik kapasitesini daha da ileriye taşıyacağını belirterek tarafları tebrik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.