Çanakkale Haber

Soğuk hava koşulları eklem iltihaplanmasını şiddetlendirir

SAĞLIK 21.02.2024 - 11:47, Güncelleme: 21.02.2024 - 19:56 3487+ kez okundu.
 

Soğuk hava koşulları eklem iltihaplanmasını şiddetlendirir

Romatizmal hastalıklar, genellikle ağrı, şişlik, sertlik ve hareket kısıtlılığı gibi belirtilerle kendini gösterir ve özellikle soğuk hava koşullarında

Romatizmal hastalıklar, genellikle ağrı, şişlik, sertlik ve hareket kısıtlılığı gibi belirtilerle kendini gösterir ve özellikle soğuk hava koşullarında bu belirtiler daha da artabilir. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Romatoloji Uzmanı Dr. Mert Öztaş, soğuk hava koşullarının kan damarlarını daraltarak eklem ve çevresindeki dokuların kanlanmasını azaltabileceğini ve bu nedenle romatizmal hastalıkların seyrini kötü yönde etkileyebileceğini belirtiyor. Özellikle romatoid artrit gibi iltihaplı romatizmal hastalıklara sahip bireylerde soğuk hava koşullarının eklem iltihaplanmasını şiddetlendirebileceği üzerinde duruyor. Romatizmanın genel bir terim olduğunu ve bir dizi eklem, kas, tendon ve bağ dokusunu etkileyen romatolojik hastalıkları içerdiğini vurgulayan Dr. Mert Öztaş, romatizmanın sadece yaşlılıkta değil genç yaşlarda da görülebileceğini, genetik faktörlerin, otoimmün hastalıkların ve yanlış yaşam alışkanlıklarının bu hastalıklara neden olabileceğini belirtiyor. Yanlış yaşam alışkanlıklarının romatizmal hastalıklara davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken Dr. Öztaş, hareketsiz yaşam tarzı, aşırı stres, alkol ve sigara gibi etkenlerin romatizmal hastalıklarla ilişkili olduğunu ifade ediyor. Sağlıklı bir yaşam tarzının benimsenmesinin önemli olduğunu vurguluyor ve düzenli doktor kontrolleri, sağlıklı beslenme, stresten kaçınma ve düzenli uyku düzeni öneriyor. Soğuk havalarda romatizmal hastalıklara karşı alınabilecek önlemlere de değinen Dr. Mert Öztaş, kalın kıyafetler giyilmesini, düzenli egzersiz yapılmasını ve kas gücünü korumak için yürüme ve yüzme gibi aktivitelerin önemli olduğunu belirtiyor. Ayrıca, şikayetlerin devam etmesi durumunda uzman bir Romatoloji doktoruna başvurmanın önemine vurgu yapıyor ve erken tanının tedaviye daha etkili bir şekilde başlamayı sağlayabileceğini ifade ediyor.
Romatizmal hastalıklar, genellikle ağrı, şişlik, sertlik ve hareket kısıtlılığı gibi belirtilerle kendini gösterir ve özellikle soğuk hava koşullarında

Romatizmal hastalıklar, genellikle ağrı, şişlik, sertlik ve hareket kısıtlılığı gibi belirtilerle kendini gösterir ve özellikle soğuk hava koşullarında bu belirtiler daha da artabilir. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Romatoloji Uzmanı Dr. Mert Öztaş, soğuk hava koşullarının kan damarlarını daraltarak eklem ve çevresindeki dokuların kanlanmasını azaltabileceğini ve bu nedenle romatizmal hastalıkların seyrini kötü yönde etkileyebileceğini belirtiyor. Özellikle romatoid artrit gibi iltihaplı romatizmal hastalıklara sahip bireylerde soğuk hava koşullarının eklem iltihaplanmasını şiddetlendirebileceği üzerinde duruyor.

Romatizmanın genel bir terim olduğunu ve bir dizi eklem, kas, tendon ve bağ dokusunu etkileyen romatolojik hastalıkları içerdiğini vurgulayan Dr. Mert Öztaş, romatizmanın sadece yaşlılıkta değil genç yaşlarda da görülebileceğini, genetik faktörlerin, otoimmün hastalıkların ve yanlış yaşam alışkanlıklarının bu hastalıklara neden olabileceğini belirtiyor.

Yanlış yaşam alışkanlıklarının romatizmal hastalıklara davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken Dr. Öztaş, hareketsiz yaşam tarzı, aşırı stres, alkol ve sigara gibi etkenlerin romatizmal hastalıklarla ilişkili olduğunu ifade ediyor. Sağlıklı bir yaşam tarzının benimsenmesinin önemli olduğunu vurguluyor ve düzenli doktor kontrolleri, sağlıklı beslenme, stresten kaçınma ve düzenli uyku düzeni öneriyor.

Soğuk havalarda romatizmal hastalıklara karşı alınabilecek önlemlere de değinen Dr. Mert Öztaş, kalın kıyafetler giyilmesini, düzenli egzersiz yapılmasını ve kas gücünü korumak için yürüme ve yüzme gibi aktivitelerin önemli olduğunu belirtiyor. Ayrıca, şikayetlerin devam etmesi durumunda uzman bir Romatoloji doktoruna başvurmanın önemine vurgu yapıyor ve erken tanının tedaviye daha etkili bir şekilde başlamayı sağlayabileceğini ifade ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.