Otizm Çalıştayı Farkındalık ve Çözüm İçin Örnek Bir Buluşma Oldu

Yaşam 24.05.2025 - 11:15, Güncelleme: 24.05.2025 - 18:40 561 kez okundu.
 

Otizm Çalıştayı Farkındalık ve Çözüm İçin Örnek Bir Buluşma Oldu

Otizm konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak ve somut çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen Otizm Çalıştayı, geniş bir katılımla gerçekleşti.

Otizm konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak ve somut çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen Otizm Çalıştayı, geniş bir katılımla gerçekleşti. Valilik, belediye, üniversiteler, kent konseyi ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa yürüttüğü çalıştay, Engelli Koordinasyon Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. Çalıştaya belediye ve valilik yetkililerinin yanı sıra, eğitim ve sağlık bürokrasisinden temsilciler, akademisyenler, uzmanlar, otizmli bireyler ve aileleri ile sivil toplum kuruluşları katıldı. “Yeni Bir Umut, Yeni Bir Başlangıç” Açılış konuşmasını yapan Ulusal Otizm Federasyonu Başkanı Fatma Kilci Kavas, çalıştayın otizmli bireyler ve aileleri için bir dönüm noktası olmasını temenni etti. Kavas, “Bu çalıştayın sonunda ortaya çıkacak çözüm önerileriyle otizmli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz,” dedi. Kent Konseyi Başkanı, elde edilecek çıktının takibi ve uygulanmasının önemine dikkat çekerek, çözüm odaklı yaklaşımın tüm toplumsal kesimlere yansıtılması gerektiğini belirtti. “Sahada Karşılığı Olan Çözüm Önerileri Bekliyoruz” Belediye yönetimi adına konuşan üst düzey yetkililer, çalıştaydan elde edilecek önerilerin pratiğe dökülerek, otizmli bireyler için sürdürülebilir projelere dönüştürülmesini istediklerini belirttiler. Katılımcılara teşekkür eden yetkililer, gelecekte bir "Otizm Yaşam Köyü" projesiyle otizmli bireylere özel yaşam alanlarının kurulabileceğini ifade ettiler. Duygusal Anlar ve Grup Çalışmaları Program kapsamında özel gereksinimli bireylerin sunduğu müzik dinletisi davetlilere duygusal anlar yaşattı. Ayrıca, katkı sunan kişi ve kurumlara protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketleri verildi. Çalıştayın ikinci bölümünde, “eğitim”, “sağlık”, “erişilebilirlik ve istihdam”, “yaşam merkezleri” gibi başlıklar altında tematik masa çalışmaları gerçekleştirildi. Her bir grup, kendi alanına ilişkin sorunları ve çözüm önerilerini tartışarak bir rapor hazırladı. Sonuç Raporu Yol Haritası Olacak Çalıştay, hazırlanan sonuç bildirgesinin okunması ve katılımcılara belge takdimiyle sona erdi. Çalıştay raporunun, ilgili kurumlara sunularak kalıcı adımlar atılması bekleniyor.
Otizm konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak ve somut çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen Otizm Çalıştayı, geniş bir katılımla gerçekleşti.


Otizm konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak ve somut çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen Otizm Çalıştayı, geniş bir katılımla gerçekleşti. Valilik, belediye, üniversiteler, kent konseyi ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa yürüttüğü çalıştay, Engelli Koordinasyon Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlendi.

Çalıştaya belediye ve valilik yetkililerinin yanı sıra, eğitim ve sağlık bürokrasisinden temsilciler, akademisyenler, uzmanlar, otizmli bireyler ve aileleri ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

“Yeni Bir Umut, Yeni Bir Başlangıç”
Açılış konuşmasını yapan Ulusal Otizm Federasyonu Başkanı Fatma Kilci Kavas, çalıştayın otizmli bireyler ve aileleri için bir dönüm noktası olmasını temenni etti. Kavas, “Bu çalıştayın sonunda ortaya çıkacak çözüm önerileriyle otizmli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz,” dedi.

Kent Konseyi Başkanı, elde edilecek çıktının takibi ve uygulanmasının önemine dikkat çekerek, çözüm odaklı yaklaşımın tüm toplumsal kesimlere yansıtılması gerektiğini belirtti.

“Sahada Karşılığı Olan Çözüm Önerileri Bekliyoruz”
Belediye yönetimi adına konuşan üst düzey yetkililer, çalıştaydan elde edilecek önerilerin pratiğe dökülerek, otizmli bireyler için sürdürülebilir projelere dönüştürülmesini istediklerini belirttiler. Katılımcılara teşekkür eden yetkililer, gelecekte bir "Otizm Yaşam Köyü" projesiyle otizmli bireylere özel yaşam alanlarının kurulabileceğini ifade ettiler.

Duygusal Anlar ve Grup Çalışmaları
Program kapsamında özel gereksinimli bireylerin sunduğu müzik dinletisi davetlilere duygusal anlar yaşattı. Ayrıca, katkı sunan kişi ve kurumlara protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketleri verildi.

Çalıştayın ikinci bölümünde, “eğitim”, “sağlık”, “erişilebilirlik ve istihdam”, “yaşam merkezleri” gibi başlıklar altında tematik masa çalışmaları gerçekleştirildi. Her bir grup, kendi alanına ilişkin sorunları ve çözüm önerilerini tartışarak bir rapor hazırladı.

Sonuç Raporu Yol Haritası Olacak
Çalıştay, hazırlanan sonuç bildirgesinin okunması ve katılımcılara belge takdimiyle sona erdi. Çalıştay raporunun, ilgili kurumlara sunularak kalıcı adımlar atılması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.