Çanakkale’de Meslek Liseleri İlk Gastronomi Festivaliyle Sahne Aldı

Dünya 24.05.2025 - 19:00, Güncelleme: 24.05.2025 - 19:00 601 kez okundu.
 

Çanakkale’de Meslek Liseleri İlk Gastronomi Festivaliyle Sahne Aldı

Çanakkale’de bu yıl ilk kez düzenlenen Meslek Liseleri Gastronomi Festivali, öğrencilerin yeteneklerini sergilediği renkli ve lezzet dolu anlara sahne oldu.

Çanakkale’de bu yıl ilk kez düzenlenen Meslek Liseleri Gastronomi Festivali, öğrencilerin yeteneklerini sergilediği renkli ve lezzet dolu anlara sahne oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen etkinlikte, 7. ve 8. sınıflardan yaklaşık 1500 öğrenci, 8 farklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan gastronomi stantlarını gezdi. Festivalde genç şef adayları, Türk mutfağının seçkin lezzetlerini hem hazırladı hem de ziyaretçilere sundu. Görsel sunumları, hijyen kuralları ve özgün tarifleriyle öne çıkan öğrenciler, izleyicilerden tam not aldı. Etkinlik sadece öğrencilerin becerilerini tanıtmakla kalmadı, aynı zamanda meslek liselerinin potansiyelini ve önemini daha geniş kitlelere duyurma amacını da taşıdı. Katılımcılar arasında MEB Bakanlık Başmüfettişi Hikmet Şimşek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Altındağ, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta ve çeşitli kamu kurumlarının temsilcileri de yer aldı. Festival sonunda, emek veren öğrenci ve öğretmenler büyük alkış aldı. Etkinlik, gelecek yıllarda gelenekselleşmesi beklenen önemli bir adım olarak eğitim camiasında yankı buldu.
Çanakkale’de bu yıl ilk kez düzenlenen Meslek Liseleri Gastronomi Festivali, öğrencilerin yeteneklerini sergilediği renkli ve lezzet dolu anlara sahne oldu.

Çanakkale’de bu yıl ilk kez düzenlenen Meslek Liseleri Gastronomi Festivali, öğrencilerin yeteneklerini sergilediği renkli ve lezzet dolu anlara sahne oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen etkinlikte, 7. ve 8. sınıflardan yaklaşık 1500 öğrenci, 8 farklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan gastronomi stantlarını gezdi.

Festivalde genç şef adayları, Türk mutfağının seçkin lezzetlerini hem hazırladı hem de ziyaretçilere sundu. Görsel sunumları, hijyen kuralları ve özgün tarifleriyle öne çıkan öğrenciler, izleyicilerden tam not aldı.

Etkinlik sadece öğrencilerin becerilerini tanıtmakla kalmadı, aynı zamanda meslek liselerinin potansiyelini ve önemini daha geniş kitlelere duyurma amacını da taşıdı. Katılımcılar arasında MEB Bakanlık Başmüfettişi Hikmet Şimşek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Altındağ, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta ve çeşitli kamu kurumlarının temsilcileri de yer aldı.

Festival sonunda, emek veren öğrenci ve öğretmenler büyük alkış aldı. Etkinlik, gelecek yıllarda gelenekselleşmesi beklenen önemli bir adım olarak eğitim camiasında yankı buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.