Çanakkale Haber

Nerede olduğu bilinmiyor!.. Emniyet ve Jandarma Envanterindeki 100 Binden Fazla Silah 'Kayıp'

GÜNCEL 12.07.2021 - 17:21, Güncelleme: 12.07.2021 - 17:21 2168+ kez okundu.
 

Nerede olduğu bilinmiyor!.. Emniyet ve Jandarma Envanterindeki 100 Binden Fazla Silah 'Kayıp'

Türkiye'de son birkaç gündür 'kayıp silahlar' tartışması yaşanıyor. Emniyet ve jandarmanın envanterinde kayıtlı olmasına rağmen ortada olmayan 100 binden fazla silahın nerede olduğu sorgulanıyor.

'Kayıp silahlar' konusu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 15 Temmuz sonrası İstanbul'da silah dağıtıldığına yönelik iddiaları sonrası yeniden gündeme geldi. Kayıp silah sayısı 15 Temmuz sonrası 7,5 kat arttı Peker'in iddiaları sonrası Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan CHP eski milletvekili Mehmet Tüm, Türkiye'de 2014'te 14 bin silah kayıpken, bu sayının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tam 7,5 kat arttığını ve 107 bine ulaştığını söyledi. Tüm, "Bu korkunç artış, dünyanın neresine giderseniz gidin, acilen soruşturulması gereken bir konudur. Peki bizde bu konu araştırıldı mı? Hayır!" ifadelerini kullandı. Tüm'ün açıklamaları şu şekilde  1) Sedat Peker'in 15 Temmuz'da birtakım sivil milislere dağıtılan silahlarla ilgili açıklamasını yabana atmayın. Ben, bu konuyu milletvekili olduğum dönemde defalarca gündeme getirdim, araştırdım, tüm resmi mercilere başvurdum. 2) Türkiye'de 2014'te 14 bin silah kayıpken, bu sayı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tam 7,5 kat artmış ve 107 bine ulaşmıştır. Bu korkunç artış, dünyanın neresine giderseniz gidin, acilen soruşturulması gereken bir konudur. Peki bizde bu konu araştırıldı mı: Hayır! 3) İçişleri Bakanlığına defalarca sormama rağmen, üstü kapalı ve geçiştirici yanıtlar verildi. 15 Temmuz'da dağıtıllan bu silahlarla ne yazık ki onlarca cinayet işlendi. Sedat Peker'in anlattıklarına bakınca o gün dile getirdiğimiz iddiaların doğruluğu da teyit edilmiş oluyor 4) Burada muhalefete büyük görev düşüyor. En başta bu kayıp silahların akibeti araştırılmalı, acilen Meclis'te bir komisyon kurulmalı ve Cumhuriyet savcıları harekete geçmelidir. Silahlanmaya karşı toplumsal farkındalık da artırılmalı ve bu yönde çalışmalar yapılmalıdır 5) Bu konuyu araştırmaya devam edeceğiz. Sedat Peker'in bu iddiaları araştırılmazsa gelecek açısından çok büyük felaketler yaşanabilir. Acil önlem şart! "20 tugayı donatacak silah kayıp, çok vahim"  Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, bir YouTube kanalında kayıp silahlara ilişkin şu sözleri söyledi: "Kaybolan silahların sayısı, yani Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın envanterinde olup kayıp olan silahların sayısı, benim bildiğim kadarıyla, yani kamuoyuna açıklandığı kadarıyla 100 binden fazla. Bu, normal resmî açıklanan rakam. Bu, çok çok büyük bir rakam. Meselâ bir piyade tugayının aşağı yukarı 5 bin kişi olduğunu düşünün, burada aşağı yukarı 20 tugaydan söz ediyoruz, öyle söyleyeyim. Bu, çok çok büyük bir rakam ve bunların büyük bir kısmı, anlaşıldığına göre otomatik silah. Yani tabanca değil, otomatik silah. Vahim bir durum. Çok ciddi.”
Türkiye'de son birkaç gündür 'kayıp silahlar' tartışması yaşanıyor. Emniyet ve jandarmanın envanterinde kayıtlı olmasına rağmen ortada olmayan 100 binden fazla silahın nerede olduğu sorgulanıyor.

'Kayıp silahlar' konusu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 15 Temmuz sonrası İstanbul'da silah dağıtıldığına yönelik iddiaları sonrası yeniden gündeme geldi.

Kayıp silah sayısı 15 Temmuz sonrası 7,5 kat arttı

Peker'in iddiaları sonrası Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan CHP eski milletvekili Mehmet Tüm, Türkiye'de 2014'te 14 bin silah kayıpken, bu sayının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tam 7,5 kat arttığını ve 107 bine ulaştığını söyledi.

Tüm, "Bu korkunç artış, dünyanın neresine giderseniz gidin, acilen soruşturulması gereken bir konudur. Peki bizde bu konu araştırıldı mı? Hayır!" ifadelerini kullandı.


Tüm'ün açıklamaları şu şekilde 

1) Sedat Peker'in 15 Temmuz'da birtakım sivil milislere dağıtılan silahlarla ilgili açıklamasını yabana atmayın. Ben, bu konuyu milletvekili olduğum dönemde defalarca gündeme getirdim, araştırdım, tüm resmi mercilere başvurdum.

2) Türkiye'de 2014'te 14 bin silah kayıpken, bu sayı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tam 7,5 kat artmış ve 107 bine ulaşmıştır. Bu korkunç artış, dünyanın neresine giderseniz gidin, acilen soruşturulması gereken bir konudur. Peki bizde bu konu araştırıldı mı: Hayır!

3) İçişleri Bakanlığına defalarca sormama rağmen, üstü kapalı ve geçiştirici yanıtlar verildi. 15 Temmuz'da dağıtıllan bu silahlarla ne yazık ki onlarca cinayet işlendi. Sedat Peker'in anlattıklarına bakınca o gün dile getirdiğimiz iddiaların doğruluğu da teyit edilmiş oluyor

4) Burada muhalefete büyük görev düşüyor. En başta bu kayıp silahların akibeti araştırılmalı, acilen Meclis'te bir komisyon kurulmalı ve Cumhuriyet savcıları harekete geçmelidir. Silahlanmaya karşı toplumsal farkındalık da artırılmalı ve bu yönde çalışmalar yapılmalıdır

5) Bu konuyu araştırmaya devam edeceğiz. Sedat Peker'in bu iddiaları araştırılmazsa gelecek açısından çok büyük felaketler yaşanabilir. Acil önlem şart!

"20 tugayı donatacak silah kayıp, çok vahim" 

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, bir YouTube kanalında kayıp silahlara ilişkin şu sözleri söyledi:

"Kaybolan silahların sayısı, yani Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın envanterinde olup kayıp olan silahların sayısı, benim bildiğim kadarıyla, yani kamuoyuna açıklandığı kadarıyla 100 binden fazla. Bu, normal resmî açıklanan rakam.

Bu, çok çok büyük bir rakam. Meselâ bir piyade tugayının aşağı yukarı 5 bin kişi olduğunu düşünün, burada aşağı yukarı 20 tugaydan söz ediyoruz, öyle söyleyeyim. Bu, çok çok büyük bir rakam ve bunların büyük bir kısmı, anlaşıldığına göre otomatik silah. Yani tabanca değil, otomatik silah. Vahim bir durum. Çok ciddi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.