Çanakkale Haber

Herkese 6 ayda bir rutin diş kontrolü önerisi!

SAĞLIK 10.01.2024 - 10:39, Güncelleme: 10.01.2024 - 11:02 17653+ kez okundu.
 

Herkese 6 ayda bir rutin diş kontrolü önerisi!

Diş hekimliğinde ağız içi muayene ile sağlık sorunlarının erken teşhisi ve doğru tedavi planlaması sağlanıyor. Ağız ve diş ile ilgili problemlerin her zaman

Diş hekimliğinde ilk muayene, tanı ve tedavi planlamasının önemi… Diş hekimliğinde ağız içi muayene ile sağlık sorunlarının erken teşhisi ve doğru tedavi planlaması sağlanıyor. Ağız ve diş ile ilgili problemlerin her zaman belirti vermeyebildiğini dile getiren Dr. Öğretim Üyesi Baki Meşe, “Bu nedenle 6 aylık periyotlarla rutin diş hekimi kontrolleri ve muayeneleri herkese önerilmektedir.” dedi.  Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisinden Dr. Öğretim Üyesi Baki Meşe, ağız, diş ve çene radyolojisi hakkında bilgi verdi. Hastanın iyi bir sağlık hizmeti alması Ağız, diş ve çene radyolojisinin hastaların ilk başvuruları sonrası gerekli radyolojik ve laboratuvar tetkikleriyle beraber tanı, teşhis ve tedavi planlamalarının yapıldığı ve ilgili bölümlere yönlendirildiği bir diş hekimliği dalı olduğunu kaydeden Dr. Öğretim Üyesi Baki Meşe, “Bu bölüm hastaların ilk muayenelerinin yapıldığı yerdir. Ağız içi muayene bulguları, ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Baş boyun bölgesinin bir bütün olarak değerlendirilmesi, doğru tedavi yönteminin planlamasının yapılması, hastanın iyi bir sağlık hizmeti alması açısından önemli bir adım.” dedi. Tıbbi öykünün detaylı öğrenilmesi Burada muayene sırasında hastanın mevcut hastalıkları ve geçmiş hastalıkları, kullandığı ilaçlar ve tıbbi öyküsünün detaylı bir şekilde öğrenildiğini ve diş hekimliği açısından risk oluşturabilecek sağlık problemleri sorgulandığını da anlatan Dr. Öğretim Üyesi Baki Meşe, “Eğer herhangi bir sağlık problemi varsa hasta, ilgili tıbbi birime yönlendirilip doktoru ile konsültasyon yapılır.” dedi. Hastayı radyasyondan koruma Radyolojik tetkikler öncesi hastayı radyasyondan korumak adına gerekli tedbirlerin alındığını da dile getiren Dr. Öğretim Üyesi Baki Meşe, “Kurşun önlük ve tiroit koruyucu yakalık gibi tedbirlerle hastalar radyasyondan en iyi şekilde korunur. Radyolojik tetkiklerle beraber implant planlamaları, çürüklerin tespiti, periodontal hastalıklara bağlı kemik kayıplarının tespiti, ortodontik tedavi öncesi çene içlerinin belirlenmesi, bir ağrıya neden olan lezyonun hangi dişten kaynaklandığı gibi birçok alanda hastaya özel tanı konulması yapılır.” dedi. Ağız ve diş ile ilgili problemler her zaman belirti vermeyebiliyor Dr. Öğretim Üyesi Baki Meşe, ağız ve diş ile ilgili problemlerin her zaman belirti vermeyebildiğini de dile getirerek, “Bu nedenle 6 aylık periyotlarla rutin diş hekimi kontrolleri ve muayeneleri herkese önerilmektedir.” sözlerine ekledi. Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Diş hekimliğinde ağız içi muayene ile sağlık sorunlarının erken teşhisi ve doğru tedavi planlaması sağlanıyor. Ağız ve diş ile ilgili problemlerin her zaman

Diş hekimliğinde ilk muayene, tanı ve tedavi planlamasının önemi…

Diş hekimliğinde ağız içi muayene ile sağlık sorunlarının erken teşhisi ve doğru tedavi planlaması sağlanıyor. Ağız ve diş ile ilgili problemlerin her zaman belirti vermeyebildiğini dile getiren Dr. Öğretim Üyesi Baki Meşe, “Bu nedenle 6 aylık periyotlarla rutin diş hekimi kontrolleri ve muayeneleri herkese önerilmektedir.” dedi. 

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisinden Dr. Öğretim Üyesi Baki Meşe, ağız, diş ve çene radyolojisi hakkında bilgi verdi.

Hastanın iyi bir sağlık hizmeti alması

Ağız, diş ve çene radyolojisinin hastaların ilk başvuruları sonrası gerekli radyolojik ve laboratuvar tetkikleriyle beraber tanı, teşhis ve tedavi planlamalarının yapıldığı ve ilgili bölümlere yönlendirildiği bir diş hekimliği dalı olduğunu kaydeden Dr. Öğretim Üyesi Baki Meşe, “Bu bölüm hastaların ilk muayenelerinin yapıldığı yerdir. Ağız içi muayene bulguları, ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Baş boyun bölgesinin bir bütün olarak değerlendirilmesi, doğru tedavi yönteminin planlamasının yapılması, hastanın iyi bir sağlık hizmeti alması açısından önemli bir adım.” dedi.

Tıbbi öykünün detaylı öğrenilmesi

Burada muayene sırasında hastanın mevcut hastalıkları ve geçmiş hastalıkları, kullandığı ilaçlar ve tıbbi öyküsünün detaylı bir şekilde öğrenildiğini ve diş hekimliği açısından risk oluşturabilecek sağlık problemleri sorgulandığını da anlatan Dr. Öğretim Üyesi Baki Meşe, “Eğer herhangi bir sağlık problemi varsa hasta, ilgili tıbbi birime yönlendirilip doktoru ile konsültasyon yapılır.” dedi.

Hastayı radyasyondan koruma

Radyolojik tetkikler öncesi hastayı radyasyondan korumak adına gerekli tedbirlerin alındığını da dile getiren Dr. Öğretim Üyesi Baki Meşe, “Kurşun önlük ve tiroit koruyucu yakalık gibi tedbirlerle hastalar radyasyondan en iyi şekilde korunur. Radyolojik tetkiklerle beraber implant planlamaları, çürüklerin tespiti, periodontal hastalıklara bağlı kemik kayıplarının tespiti, ortodontik tedavi öncesi çene içlerinin belirlenmesi, bir ağrıya neden olan lezyonun hangi dişten kaynaklandığı gibi birçok alanda hastaya özel tanı konulması yapılır.” dedi.

Ağız ve diş ile ilgili problemler her zaman belirti vermeyebiliyor

Dr. Öğretim Üyesi Baki Meşe, ağız ve diş ile ilgili problemlerin her zaman belirti vermeyebildiğini de dile getirerek, “Bu nedenle 6 aylık periyotlarla rutin diş hekimi kontrolleri ve muayeneleri herkese önerilmektedir.” sözlerine ekledi.


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.