ÇOMÜ’den Deprem Biliminde Yeni Bir Hamle: “BGAM” İstasyonu Aktif Yayında

Dünya 12.05.2025 - 15:01, Güncelleme: 12.05.2025 - 15:01 564 kez okundu.
 

ÇOMÜ’den Deprem Biliminde Yeni Bir Hamle: “BGAM” İstasyonu Aktif Yayında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), deprem araştırmaları alanında kritik bir adım daha attı.

  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), deprem araştırmaları alanında kritik bir adım daha attı. Üniversite bünyesinde kurulan yeni sismik izleme istasyonu “BGAM”, hem Uluslararası Sismoloji Merkezi (ISC) hem de FDSN sistemine entegre edilerek veri üretimine başladı. Ulusal ve uluslararası deprem izleme ağlarına kazandırılan bu yeni istasyon, ÇOMÜ Deprem Araştırma Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda, Biga Belediyesi başta olmak üzere birçok kurumun katkısıyla hayata geçirildi. Projenin yürütülmesinde gösterdiği özverili çalışmalarla büyük takdir toplayan Merkez Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler ve araştırma ekibi, akademik birikimlerini sahaya taşıyarak önemli bir bilimsel altyapının daha kurulmasına öncülük etti. Yeni deprem istasyonu, başta Marmara Bölgesi olmak üzere ülke genelinde sismik risklerin daha etkin izlenmesine olanak tanıyacak. Afet öncesi ve sonrası süreçlerde bilimsel temelli kararların alınmasını kolaylaştıracak bu altyapı, aynı zamanda bölgesel stratejik planlamalara da katkı sunacak. ÇOMÜ, bilimi toplumla buluşturmaya, kamu yararına projelere öncülük etmeye ve sürdürülebilir çözümler üretmeye kararlılıkla devam ediyor.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), deprem araştırmaları alanında kritik bir adım daha attı.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), deprem araştırmaları alanında kritik bir adım daha attı. Üniversite bünyesinde kurulan yeni sismik izleme istasyonu “BGAM”, hem Uluslararası Sismoloji Merkezi (ISC) hem de FDSN sistemine entegre edilerek veri üretimine başladı.

Ulusal ve uluslararası deprem izleme ağlarına kazandırılan bu yeni istasyon, ÇOMÜ Deprem Araştırma Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda, Biga Belediyesi başta olmak üzere birçok kurumun katkısıyla hayata geçirildi.

Projenin yürütülmesinde gösterdiği özverili çalışmalarla büyük takdir toplayan Merkez Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler ve araştırma ekibi, akademik birikimlerini sahaya taşıyarak önemli bir bilimsel altyapının daha kurulmasına öncülük etti.

Yeni deprem istasyonu, başta Marmara Bölgesi olmak üzere ülke genelinde sismik risklerin daha etkin izlenmesine olanak tanıyacak. Afet öncesi ve sonrası süreçlerde bilimsel temelli kararların alınmasını kolaylaştıracak bu altyapı, aynı zamanda bölgesel stratejik planlamalara da katkı sunacak.

ÇOMÜ, bilimi toplumla buluşturmaya, kamu yararına projelere öncülük etmeye ve sürdürülebilir çözümler üretmeye kararlılıkla devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.