Çanakkale’de Hasat Öncesi Denetim ve Eğitim Seferberliği

Dünya 27.05.2025 - 19:00, Güncelleme: 27.05.2025 - 19:00 1721 kez okundu.
 

Çanakkale’de Hasat Öncesi Denetim ve Eğitim Seferberliği

Çanakkale’de, sağlıklı ve güvenli tarımsal üretim için hasat öncesi pestisit denetimleri ve üreticiye yönelik bilgilendirme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Çanakkale’de, sağlıklı ve güvenli tarımsal üretim için hasat öncesi pestisit denetimleri ve üreticiye yönelik bilgilendirme çalışmaları aralıksız sürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü desteğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında hem sahada kontroller yapılıyor hem de üreticilere eğitimler veriliyor. Kış aylarında gece toplantıları şeklinde başlayan eğitim faaliyetleri, yazlık sebze ekimlerinin başlamasıyla birlikte tarlalara taşındı. Son iki haftada merkez ilçeye bağlı Kumkale, Tevfikiye, Çıplak, Akçapınar, Dümrek, Yapıldak ve Musaköy köylerinde toplam 127 üretici, bilinçli tarım uygulamaları konusunda bilgilendirildi. Eğitimlerde, bitki hastalık ve zararlılarıyla mücadele yöntemlerinden, bitki koruma ürünlerinin doğru kullanımı ve pestisit kalıntı denetimlerinin amacına kadar birçok konuda kapsamlı bilgi sunuldu. Uzmanlar, sağlıklı ürün için doğru uygulamanın şart olduğunu vurguladı.
Çanakkale’de, sağlıklı ve güvenli tarımsal üretim için hasat öncesi pestisit denetimleri ve üreticiye yönelik bilgilendirme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Çanakkale’de, sağlıklı ve güvenli tarımsal üretim için hasat öncesi pestisit denetimleri ve üreticiye yönelik bilgilendirme çalışmaları aralıksız sürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü desteğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında hem sahada kontroller yapılıyor hem de üreticilere eğitimler veriliyor.

Kış aylarında gece toplantıları şeklinde başlayan eğitim faaliyetleri, yazlık sebze ekimlerinin başlamasıyla birlikte tarlalara taşındı. Son iki haftada merkez ilçeye bağlı Kumkale, Tevfikiye, Çıplak, Akçapınar, Dümrek, Yapıldak ve Musaköy köylerinde toplam 127 üretici, bilinçli tarım uygulamaları konusunda bilgilendirildi.

Eğitimlerde, bitki hastalık ve zararlılarıyla mücadele yöntemlerinden, bitki koruma ürünlerinin doğru kullanımı ve pestisit kalıntı denetimlerinin amacına kadar birçok konuda kapsamlı bilgi sunuldu. Uzmanlar, sağlıklı ürün için doğru uygulamanın şart olduğunu vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.