Çanakkale Haber

Çanakkale İl Sağlık müdürlüğünden Evde sağlık hizmetleri Bilgilendirmesi..

GÜNCEL 13.01.2022 - 17:24, Güncelleme: 13.01.2022 - 17:24 2112+ kez okundu.
 

Çanakkale İl Sağlık müdürlüğünden Evde sağlık hizmetleri Bilgilendirmesi..

Hayatın tüm evresinde, günlük yaşam aktivitelerini desteksiz yapamayan, tedavisinin evde yapılmasına karar verilen, evde sağlık hizmetleri ihtiyacı olan bireylere hasta güvenliği ve memnuniyetini hedef alarak kaliteli, yetişmiş personeller ile sağlık hizmeti ile sunulmasıdır.

Hayatın tüm evresinde, günlük yaşam aktivitelerini desteksiz yapamayan, tedavisinin evde yapılmasına karar verilen, evde sağlık hizmetleri ihtiyacı olan bireylere hasta güvenliği ve memnuniyetini hedef alarak kaliteli, yetişmiş personeller ile sağlık hizmeti ile sunulmasıdır. Günlük yaşam aktivitelerini desteksiz yerine getiremeyen bireylere, ihtiyaç duydukları sağlık hizmetini zamanında, ihtiyacı süresince, evinde sağlık personeli tarafında verilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDİR? Yatağa Bağımlı hastalar, son dönem kanser hastaları, ileri derece kas hastaları, günlük yaşamlarında destek almak zorunda olan kalp, akciğer hastaları, ameliyat sonrası evde bakım ihtiyacı olan, nörolojik ve psikiyatrik hastalar ve evde bakım hastalarından ağız ve diş sorunu olanlar günlük yaşamlarını tek başına sürdüremeyen hastalara yaşadıkları ortamda sağlık hizmetini sunmaktır. EVDE SAĞLIK BAKIM HİZMETİ ALMAK İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILMALIDIR? Hasta, hasta yakını, hastane personeli, aile hekimi evde sağlık hizmeti alması uygun görülen hasta için, Bakanlığımız çağrı merkezi 444 38 33 telefon numarasını arayarak başvuru yapılmaktadır. Çağrı Merkezi hastanın kimlik bilgilerini alıp Koordinasyon Merkezine yönlendirir. Koordinasyon Merkezi hastayı arayarak, sağlık bilgilerini alarak kaydını oluşturur. İlgili evde sağlık birimine yönlendirir. Hastanın 24 saat içinde evinde doktor ziyareti gerçekleştirilir. Doktorun uygun gördüğü tedavi ya da diğer evde sağlık randevu çerçevesinde hastaya bilgi verilir. Hastanın tedavi planı oluşturulur veya sonlandırılır. Hastanın olağan dışı durumunda ani gelişen ve hayati önem taşıyan kanama, bilinç kaybı yönetilemeyen saldırganlık gibi durumlarda hastaya evde yapılacak sağlık hizmeti olmadığından, hastaneye nakli için 112 aranmalıdır. EVDE SAĞLIK HİZMETİ NE ZAMAN SONLANDIRILIR? Hasta vefat ettiği zaman, hasta şifa bulduğunda, hasta yakınlarının hizmet sonlandırma talepleri doğrultusunda, hasta il dışına gittiğinde, hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına karşı hakaret ve şiddet uygulama girişimlerinde. Çanakkale Bölgemizde Evde Sağlık Hizmetleri 01.11.2010 tarihinde kurulmuştur.2022 Yılında ilimizde 10 Devlet Hastanesi ESH Birimi ve 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ESH Birimi bulunmaktadır. 2022 Yılı İtibariyle H Tipi ESH Birimlerinin kurulduğu günden itibaren yapılan ziyaret sayısı 2.205.623’tür.Aktif Hasta Sayısı 38.400, takip edilen hasta sayısı 22.514 İlimizde Evde Sağlık Hizmetleri 3 Uzman Hekim, 18 Hekim,1 Diş Hekimi, 25 Hemşire,5 Ebe, 3 Acil Tıp Teknisyeni, 11 Sağlık Memuru, 8 Evde Sağlık Teknikeri, 1 Diş Protez Teknikeri, 21 Şöför, 4 Tıbbi Sekreter, 15 Nakil Ambulansı ve 14 Mobil Araç İle Sürdürülmektedir. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü
Hayatın tüm evresinde, günlük yaşam aktivitelerini desteksiz yapamayan, tedavisinin evde yapılmasına karar verilen, evde sağlık hizmetleri ihtiyacı olan bireylere hasta güvenliği ve memnuniyetini hedef alarak kaliteli, yetişmiş personeller ile sağlık hizmeti ile sunulmasıdır.

Hayatın tüm evresinde, günlük yaşam aktivitelerini desteksiz yapamayan, tedavisinin evde yapılmasına karar verilen, evde sağlık hizmetleri ihtiyacı olan bireylere hasta güvenliği ve memnuniyetini hedef alarak kaliteli, yetişmiş personeller ile sağlık hizmeti ile sunulmasıdır.

Günlük yaşam aktivitelerini desteksiz yerine getiremeyen bireylere, ihtiyaç duydukları sağlık hizmetini zamanında, ihtiyacı süresince, evinde sağlık personeli tarafında verilmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDİR?

Yatağa Bağımlı hastalar, son dönem kanser hastaları, ileri derece kas hastaları, günlük yaşamlarında destek almak zorunda olan kalp, akciğer hastaları, ameliyat sonrası evde bakım ihtiyacı olan, nörolojik ve psikiyatrik hastalar ve evde bakım hastalarından ağız ve diş sorunu olanlar günlük yaşamlarını tek başına sürdüremeyen hastalara yaşadıkları ortamda sağlık hizmetini sunmaktır.

EVDE SAĞLIK BAKIM HİZMETİ ALMAK İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILMALIDIR?

Hasta, hasta yakını, hastane personeli, aile hekimi evde sağlık hizmeti alması uygun görülen hasta için, Bakanlığımız çağrı merkezi 444 38 33 telefon numarasını arayarak başvuru yapılmaktadır. Çağrı Merkezi hastanın kimlik bilgilerini alıp Koordinasyon Merkezine yönlendirir. Koordinasyon Merkezi hastayı arayarak, sağlık bilgilerini alarak kaydını oluşturur. İlgili evde sağlık birimine yönlendirir. Hastanın 24 saat içinde evinde doktor ziyareti gerçekleştirilir. Doktorun uygun gördüğü tedavi ya da diğer evde sağlık randevu çerçevesinde hastaya bilgi verilir. Hastanın tedavi planı oluşturulur veya sonlandırılır.

Hastanın olağan dışı durumunda ani gelişen ve hayati önem taşıyan kanama, bilinç kaybı yönetilemeyen saldırganlık gibi durumlarda hastaya evde yapılacak sağlık hizmeti olmadığından, hastaneye nakli için 112 aranmalıdır.

EVDE SAĞLIK HİZMETİ NE ZAMAN SONLANDIRILIR?

Hasta vefat ettiği zaman, hasta şifa bulduğunda, hasta yakınlarının hizmet sonlandırma talepleri doğrultusunda, hasta il dışına gittiğinde, hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına karşı hakaret ve şiddet uygulama girişimlerinde.

Çanakkale Bölgemizde Evde Sağlık Hizmetleri 01.11.2010 tarihinde kurulmuştur.2022 Yılında ilimizde 10 Devlet Hastanesi ESH Birimi ve 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ESH Birimi bulunmaktadır. 2022 Yılı İtibariyle H Tipi ESH Birimlerinin kurulduğu günden itibaren yapılan ziyaret sayısı 2.205.623’tür.Aktif Hasta Sayısı 38.400, takip edilen hasta sayısı 22.514

İlimizde Evde Sağlık Hizmetleri 3 Uzman Hekim, 18 Hekim,1 Diş Hekimi, 25 Hemşire,5 Ebe, 3 Acil Tıp Teknisyeni, 11 Sağlık Memuru, 8 Evde Sağlık Teknikeri, 1 Diş Protez Teknikeri, 21 Şöför, 4 Tıbbi Sekreter, 15 Nakil Ambulansı ve 14 Mobil Araç İle Sürdürülmektedir.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.