Çanakkale Haber

Böbrek Hastalıklarına Yeni Umut: Biyobelirteçlerle Tanı ve Tedaviye Devrim Yolda!

SAĞLIK 28.02.2024 - 12:05, Güncelleme: 28.02.2024 - 13:07 12565+ kez okundu.
 

Böbrek Hastalıklarına Yeni Umut: Biyobelirteçlerle Tanı ve Tedaviye Devrim Yolda!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan bir ekip tarafından hazırlanan "Nefrotik Sendromlarda Biyobelirteçlerin Tanı ve Tedaviye Etkis

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan bir ekip tarafından hazırlanan "Nefrotik Sendromlarda Biyobelirteçlerin Tanı ve Tedaviye Etkisi" başlıklı proje, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye layık görüldü. Proje, böbrek biyopsisi yapmadan protein kaçağıyla seyreden hastalıkları teşhis etmeyi ve tedaviyi optimize etmeyi amaçlıyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak: "Üniversitemiz bilim insanları, ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığın ihtiyaçları doğrultusunda araştırma alanlarını yoğunlaştırarak, disiplinlerarası önemli projeler hazırlamaya devam ediyorlar. Diyaliz ve böbrek nakli hastalarının sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle idrarda protein kaçağı sorunu pek çok sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Üniversitemiz bilim insanları, protein kaçağıyla seyreden hastalıklarda böbrek biyopsisi yapmadan tanı hakkında fikir sahibi olmayı ve tedavi etkilerini değerlendirme imkanı sunmayı hedefleyen önemli bir projeye imza attılar. Projeleri Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından desteklenen ekibimizi kutluyorum." Projenin Koordinatörü Prof. Dr. Meltem Seziş: "Projemiz ile protein kaçağıyla seyreden hastalıklarda böbrek biyopsisi yapmadan tanı hakkında fikir sahibi olmayı ve tedavi etkilerini değerlendirme imkanı sunmayı hedefliyoruz. Amacımız, erken tanı ve tedaviye ışık tutarak beraberinde getirdiği kamuya ait hastanelerde mali yükü azaltma potansiyeli olan tanı, tedavi ve/veya prognoz öngörücü panel oluşturmaktır. Dünya genelinde böbrek biyopsisi yapılamayan merkezlerde de hastalık tanı ve takibine imkan sunma potansiyeli de mevcuttur." Proje Ekibi: Prof. Dr. Meltem Seziş (Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, İç Hastalıklar Anabilim Dalı, Nefroloji Bilim Dalı) Doç. Dr. Banu Sarsık Kumbaracı (Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı) Araştırma Görevlisi Gizem Korkut (Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, İç Hastalıklar Anabilim Dalı, Nefroloji Bilim Dalı) Projenin başarıya ulaşması, böbrek hastalıklarının teşhis ve tedavisinde önemli bir dönüm noktası oluşturacak. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bu önemli projesi için tüm ekibe tebriklerimizi sunuyoruz.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan bir ekip tarafından hazırlanan "Nefrotik Sendromlarda Biyobelirteçlerin Tanı ve Tedaviye Etkis

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan bir ekip tarafından hazırlanan "Nefrotik Sendromlarda Biyobelirteçlerin Tanı ve Tedaviye Etkisi" başlıklı proje, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Proje, böbrek biyopsisi yapmadan protein kaçağıyla seyreden hastalıkları teşhis etmeyi ve tedaviyi optimize etmeyi amaçlıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak: "Üniversitemiz bilim insanları, ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığın ihtiyaçları doğrultusunda araştırma alanlarını yoğunlaştırarak, disiplinlerarası önemli projeler hazırlamaya devam ediyorlar. Diyaliz ve böbrek nakli hastalarının sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle idrarda protein kaçağı sorunu pek çok sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Üniversitemiz bilim insanları, protein kaçağıyla seyreden hastalıklarda böbrek biyopsisi yapmadan tanı hakkında fikir sahibi olmayı ve tedavi etkilerini değerlendirme imkanı sunmayı hedefleyen önemli bir projeye imza attılar. Projeleri Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından desteklenen ekibimizi kutluyorum."

Projenin Koordinatörü Prof. Dr. Meltem Seziş: "Projemiz ile protein kaçağıyla seyreden hastalıklarda böbrek biyopsisi yapmadan tanı hakkında fikir sahibi olmayı ve tedavi etkilerini değerlendirme imkanı sunmayı hedefliyoruz. Amacımız, erken tanı ve tedaviye ışık tutarak beraberinde getirdiği kamuya ait hastanelerde mali yükü azaltma potansiyeli olan tanı, tedavi ve/veya prognoz öngörücü panel oluşturmaktır. Dünya genelinde böbrek biyopsisi yapılamayan merkezlerde de hastalık tanı ve takibine imkan sunma potansiyeli de mevcuttur."

Proje Ekibi:

Prof. Dr. Meltem Seziş (Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, İç Hastalıklar Anabilim Dalı, Nefroloji Bilim Dalı)
Doç. Dr. Banu Sarsık Kumbaracı (Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı)
Araştırma Görevlisi Gizem Korkut (Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, İç Hastalıklar Anabilim Dalı, Nefroloji Bilim Dalı)
Projenin başarıya ulaşması, böbrek hastalıklarının teşhis ve tedavisinde önemli bir dönüm noktası oluşturacak.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bu önemli projesi için tüm ekibe tebriklerimizi sunuyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.