Çanakkale Haber

Adı nadir, tedavisi yetim, etkileri ağır: Nadir Hastalıklar

SAĞLIK 27.02.2024 - 11:55, Güncelleme: 27.02.2024 - 12:38 7658+ kez okundu.
 

Adı nadir, tedavisi yetim, etkileri ağır: Nadir Hastalıklar

Nadir hastalıklar, 2 binden az kişide görülen hastalıkları kapsayan bir şemsiye terimdir. 7 binden fazla nadir hastalık olduğu ve dünya genelinde 300 milyon

Nadir Hastalıklarla Mücadele Farkındalık Günü: Görünmez Hastalıklar, Görünür Olmalı! Nadir hastalıklar, 2 binden az kişide görülen hastalıkları kapsayan bir şemsiye terimdir. 7 binden fazla nadir hastalık olduğu ve dünya genelinde 300 milyon kişiyi etkilediği tahmin edilmektedir. Bu hastalıkların %80'i genetik kökenlidir ve %95'inin ise tedavisi yoktur. 29 Şubat Nadir Hastalıklar Farkındalık Günü, bu hastalıkları görünür kılmak ve hastalara yönelik farkındalığı artırmak için önemli bir fırsattır. Nadir Hastalıklarla Mücadelede Neler Yapılabilir? Erken teşhis: Nadir hastalıklarda erken teşhis hayati önem taşır. Tanı ve tedavi süreçlerinin hızlandırılması için tarama programları ve farkındalık çalışmaları yapılmalıdır. Tedavi erişimi: Nadir hastalıklar için geliştirilen tedavilere erişim önemli bir sorundur. Yetim ilaçların maliyetinin karşılanması ve hastaların bu tedavilere ulaşabilmesi için çalışmalar yapılmalıdır. Araştırma ve geliştirme: Nadir hastalıklar için yeni tedaviler geliştirilmesi için araştırma ve geliştirme çalışmaları teşvik edilmelidir. Sosyal destek: Nadir hastalıklarla yaşayan hastalar ve aileleri için sosyal ve psikolojik destek sağlanmalıdır. Nadir Hastalıklarla İlgili Bilgiler: Türkiye'de yaklaşık 6-7 milyon kişinin nadir hastalıklara sahip olduğu tahmin edilmektedir. Nadir hastalıkların %80'i çocukluk çağında ortaya çıkar. Nadir hastalıklarla yaşayan hastalar ve aileleri birçok zorlukla karşılaşmaktadır.
Nadir hastalıklar, 2 binden az kişide görülen hastalıkları kapsayan bir şemsiye terimdir. 7 binden fazla nadir hastalık olduğu ve dünya genelinde 300 milyon

Nadir Hastalıklarla Mücadele Farkındalık Günü: Görünmez Hastalıklar, Görünür Olmalı!
Nadir hastalıklar, 2 binden az kişide görülen hastalıkları kapsayan bir şemsiye terimdir. 7 binden fazla nadir hastalık olduğu ve dünya genelinde 300 milyon kişiyi etkilediği tahmin edilmektedir. Bu hastalıkların %80'i genetik kökenlidir ve %95'inin ise tedavisi yoktur.

29 Şubat Nadir Hastalıklar Farkındalık Günü, bu hastalıkları görünür kılmak ve hastalara yönelik farkındalığı artırmak için önemli bir fırsattır.

Nadir Hastalıklarla Mücadelede Neler Yapılabilir?

Erken teşhis: Nadir hastalıklarda erken teşhis hayati önem taşır. Tanı ve tedavi süreçlerinin hızlandırılması için tarama programları ve farkındalık çalışmaları yapılmalıdır.
Tedavi erişimi: Nadir hastalıklar için geliştirilen tedavilere erişim önemli bir sorundur. Yetim ilaçların maliyetinin karşılanması ve hastaların bu tedavilere ulaşabilmesi için çalışmalar yapılmalıdır.
Araştırma ve geliştirme: Nadir hastalıklar için yeni tedaviler geliştirilmesi için araştırma ve geliştirme çalışmaları teşvik edilmelidir.
Sosyal destek: Nadir hastalıklarla yaşayan hastalar ve aileleri için sosyal ve psikolojik destek sağlanmalıdır.
Nadir Hastalıklarla İlgili Bilgiler:

Türkiye'de yaklaşık 6-7 milyon kişinin nadir hastalıklara sahip olduğu tahmin edilmektedir.
Nadir hastalıkların %80'i çocukluk çağında ortaya çıkar.
Nadir hastalıklarla yaşayan hastalar ve aileleri birçok zorlukla karşılaşmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.