Turan: Biga’nın Güçlenmesi,Türkiye’nin Kalkınmasına Katkıdır

Dünya 31.05.2025 - 17:18, Güncelleme: 31.05.2025 - 17:18 3868 kez okundu.
 

Turan: Biga’nın Güçlenmesi,Türkiye’nin Kalkınmasına Katkıdır

Bakan Yardımcısı Turan, Biga Ticaret Borsası ile yaptığı görüşmede, bölgenin ekonomik gücüne ve Türkiye’nin kalkınmasındaki stratejik rolüne dikkat çekti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Çanakkale'nin önde gelen ticaret ve üretim merkezlerinden biri olan Biga’nın temsilcilerini makamında ağırladı. Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Baş, Meclis Başkanı İbrahim Kahraman ve Genel Sekreter İbrahim Sütçü’nün katıldığı görüşmede, Biga’nın mevcut ekonomik potansiyeli, tarım ve sanayi faaliyetleri ile gelecekte atılması planlanan adımlar masaya yatırıldı. Bakan Yardımcısı Turan, yaptığı değerlendirmede Biga’nın sadece Çanakkale için değil, tüm Marmara Bölgesi açısından ekonomik, tarımsal ve lojistik anlamda büyük bir rol üstlendiğini vurguladı. Tarım, hayvancılık ve sanayi üretimiyle Türkiye’nin gıda güvenliğinde ve ekonomik büyümesinde stratejik bir merkez konumuna gelen Biga'nın, bu potansiyelini daha da artırmak için devlet kurumlarıyla iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. “Tarımıyla, sanayisiyle, girişimci ruhuyla örnek teşkil eden Bigamız, güçlü kurumları ve üretken insan kaynağıyla Türkiye’nin büyüme hikâyesinde hak ettiği yeri almaya devam ediyor,” diyen Turan, devletin bu süreçte yatırımcının, üreticinin ve kurumların daima yanında olacağını söyledi. Ziyaret sırasında, Biga’daki tarımsal kalkınma projeleri, kırsal altyapı çalışmaları ve küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik destek programları da gündeme geldi. Ticaret Borsası heyeti, üreticiye yönelik teşviklerin artırılması ve ürünlerin ulusal pazara erişiminin kolaylaştırılması adına çözüm önerilerini paylaştı. Bakan Yardımcısı Turan, “İnancımız odur ki; Biga kazanırsa Çanakkale kazanır, Çanakkale kazanırsa Türkiye güçlenir” ifadeleriyle sözlerini tamamladı. Bu birliktelik mesajı, yalnızca bölge için değil, Türkiye'nin yerelden genele kalkınma hedefleri açısından da önem taşıyor. Görüşmenin sonunda heyet, bölgeye yönelik pozitif yaklaşımı ve desteği dolayısıyla Bakan Yardımcısı Turan’a teşekkür ederek birlikte yürütülecek projeler konusunda iş birliğini sürdürme kararlılığı sundu.
Bakan Yardımcısı Turan, Biga Ticaret Borsası ile yaptığı görüşmede, bölgenin ekonomik gücüne ve Türkiye’nin kalkınmasındaki stratejik rolüne dikkat çekti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Çanakkale'nin önde gelen ticaret ve üretim merkezlerinden biri olan Biga’nın temsilcilerini makamında ağırladı. Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Baş, Meclis Başkanı İbrahim Kahraman ve Genel Sekreter İbrahim Sütçü’nün katıldığı görüşmede, Biga’nın mevcut ekonomik potansiyeli, tarım ve sanayi faaliyetleri ile gelecekte atılması planlanan adımlar masaya yatırıldı.

Bakan Yardımcısı Turan, yaptığı değerlendirmede Biga’nın sadece Çanakkale için değil, tüm Marmara Bölgesi açısından ekonomik, tarımsal ve lojistik anlamda büyük bir rol üstlendiğini vurguladı. Tarım, hayvancılık ve sanayi üretimiyle Türkiye’nin gıda güvenliğinde ve ekonomik büyümesinde stratejik bir merkez konumuna gelen Biga'nın, bu potansiyelini daha da artırmak için devlet kurumlarıyla iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

“Tarımıyla, sanayisiyle, girişimci ruhuyla örnek teşkil eden Bigamız, güçlü kurumları ve üretken insan kaynağıyla Türkiye’nin büyüme hikâyesinde hak ettiği yeri almaya devam ediyor,” diyen Turan, devletin bu süreçte yatırımcının, üreticinin ve kurumların daima yanında olacağını söyledi.

Ziyaret sırasında, Biga’daki tarımsal kalkınma projeleri, kırsal altyapı çalışmaları ve küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik destek programları da gündeme geldi. Ticaret Borsası heyeti, üreticiye yönelik teşviklerin artırılması ve ürünlerin ulusal pazara erişiminin kolaylaştırılması adına çözüm önerilerini paylaştı.

Bakan Yardımcısı Turan, “İnancımız odur ki; Biga kazanırsa Çanakkale kazanır, Çanakkale kazanırsa Türkiye güçlenir” ifadeleriyle sözlerini tamamladı. Bu birliktelik mesajı, yalnızca bölge için değil, Türkiye'nin yerelden genele kalkınma hedefleri açısından da önem taşıyor.

Görüşmenin sonunda heyet, bölgeye yönelik pozitif yaklaşımı ve desteği dolayısıyla Bakan Yardımcısı Turan’a teşekkür ederek birlikte yürütülecek projeler konusunda iş birliğini sürdürme kararlılığı sundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.