Çanakkale Haber

Tıp ve sağlık eğitiminde çığır açan uygulama

SAĞLIK 26.02.2024 - 11:29, Güncelleme: 26.02.2024 - 13:12 7024+ kez okundu.
 

Tıp ve sağlık eğitiminde çığır açan uygulama

"Ege Üniversitesi Teknoparkı'nda Geliştirilen Mobil Uygulama, Tıp Öğrencilerine Seslerin Tanıtımını Sağlıyor

Ege Üniversitesi'nin yüzde yüz hisse sahibi olduğu Ege Teknopark, bilim üretme ekosistemini hızla genişleterek, yüzde yüz doluluk oranıyla faaliyet gösteriyor. Bu bağlamda, EÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Müdürü Doç. Dr. Ali Ekşi ve EÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Doktora Öğrencisi Arda Özden tarafından geliştirilen proje, KOSGEB "Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı" kapsamında ticarileşme aşamasına gelmiştir. Proje, mobil uygulama ve sanal stetoskop kullanarak öğrencilere solunum ve kalp seslerini ayırt etme becerisi kazandırmayı amaçlamaktadır. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, projeyi tebrik ederek, öğrencilere normal ve patolojik seslere erişim sağlama imkanı sunan bu inovasyonun, sağlık ve tıp eğitimine önemli katkılarda bulunacağını belirtmiştir. Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ali Ekşi, geliştirilen uygulamanın solunum ve kalp seslerinin öğrenilmesini kolaylaştırdığını ve öğrencilere kendi kendini test etme imkanı sunduğunu açıkladı. Uygulama, on solunum ve on bir kalp sesi içermekte olup, öğrencilere grup çalışması yapma ve bilgilerini pekiştirme fırsatı sunmaktadır. Ege Teknopark, bu tür inovatif projelerle üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirerek, öğrencilere pratik deneyim kazandırmayı amaçlamaktadır.
"Ege Üniversitesi Teknoparkı'nda Geliştirilen Mobil Uygulama, Tıp Öğrencilerine Seslerin Tanıtımını Sağlıyor


Ege Üniversitesi'nin yüzde yüz hisse sahibi olduğu Ege Teknopark, bilim üretme ekosistemini hızla genişleterek, yüzde yüz doluluk oranıyla faaliyet gösteriyor. Bu bağlamda, EÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Müdürü Doç. Dr. Ali Ekşi ve EÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Doktora Öğrencisi Arda Özden tarafından geliştirilen proje, KOSGEB "Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı" kapsamında ticarileşme aşamasına gelmiştir.

Proje, mobil uygulama ve sanal stetoskop kullanarak öğrencilere solunum ve kalp seslerini ayırt etme becerisi kazandırmayı amaçlamaktadır. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, projeyi tebrik ederek, öğrencilere normal ve patolojik seslere erişim sağlama imkanı sunan bu inovasyonun, sağlık ve tıp eğitimine önemli katkılarda bulunacağını belirtmiştir.

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ali Ekşi, geliştirilen uygulamanın solunum ve kalp seslerinin öğrenilmesini kolaylaştırdığını ve öğrencilere kendi kendini test etme imkanı sunduğunu açıkladı. Uygulama, on solunum ve on bir kalp sesi içermekte olup, öğrencilere grup çalışması yapma ve bilgilerini pekiştirme fırsatı sunmaktadır.

Ege Teknopark, bu tür inovatif projelerle üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirerek, öğrencilere pratik deneyim kazandırmayı amaçlamaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.