Çanakkale Haber

İklim Elçisi Gençler Bir Araya Geldi: Dünya Hızlı Değişiyor, Türkiye Daha da Yavaş!

ÇEVRE 28.02.2024 - 12:00, Güncelleme: 28.02.2024 - 13:03 11171+ kez okundu.
 

İklim Elçisi Gençler Bir Araya Geldi: Dünya Hızlı Değişiyor, Türkiye Daha da Yavaş!

ÇEVKO Vakfı ve Küresel Isınma Kurultayı Komitesi iş birliğiyle düzenlenen "ÇEVKO Vakfı COP28 Sonrası İklim Elçisi Gençlerle Buluşuyor" başlıklı çevrimiçi

ÇEVKO Vakfı ve Küresel Isınma Kurultayı Komitesi iş birliğiyle düzenlenen "ÇEVKO Vakfı COP28 Sonrası İklim Elçisi Gençlerle Buluşuyor" başlıklı çevrimiçi söyleşide üniversitelerin iklim elçileri bir araya geldi. Söyleşide Hacettepe Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Türk Alman Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden iklim elçileri, COP28 deneyimlerini paylaştı ve iklim kriziyle mücadeleye dair görüşlerini dile getirdi. Gençler, atık yönetimi, geri dönüşüm, döngüsel ekonomi, eğitim ve farkındalık çalışmaları gibi konularda çözüm önerileri sundu. ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer: "İklim elçisi gençlerin gerçekçi yaklaşım ve çözüm önerilerinden çok mutlu oldum. Kendilerini kutluyorum. Özellikle döngüsel ekonomi konusunda söylediklerine katılıyorum. Bilimin öncülüğünde mevcut kısıtları ve çerçeveleri aşmak, değiştirmek mümkün. Fakat zaman hızla geçiyor. Oysa Dünya iklim krizi ile mücadelede yavaş ilerliyor, Türkiye daha da yavaş gidiyor. Bu konuda bilinçli gençlerin dinamizmi, öncülüğü ve birlikte hareket etmeleri ile hızlanacağımızı düşünüyoruz. ÇEVKO Vakfı olarak, gençlerimizin temsilcisi iklim elçilerini desteklemeye hazırız." Söyleşinin öne çıkan diğer mesajları: Elif Ayhan (Hacettepe Üniversitesi): "COP28 katılımımız sayesinde yaptığımız çalışmaları karar vericilere ulaştırdık." Büşra Gül İnal (Antalya Bilim Üniversitesi): "Çocukların formal ve informal etkinliklerle eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum. İklim değişikliği konusunun müfredatlara eklenmesi gerektiğini savunuyorum." Ege Büyük (Türk Alman Üniversitesi): "Geri dönüşüm konusunda ufacık bir çaba bile büyük resimde katkı sağlıyor." Sevda Has (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi): "İklim değişikliği mücadelesi bir tercih değil, mecburiyet." Tarık Deveci (Bahçeşehir Üniversitesi): "Atık yönetimi ve sıfır atık konusunda toplumu bilinçlendirmek kilit bir rol oynayacak." Tuğba Cengiz (Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi): "Ağaçlandırma ve ormanların korunması konusunda yetersiz kalınıyor." Yusuf Dursun Durmuş (Ondokuz Mayıs Üniversitesi): "Bu işin yüzde 80'i farkındalık. Konunun ne kadar farkındaysanız o kadar önlem alabilirsiniz." Söyleşi, gençlerin iklim krizine dair endişelerini ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşmaları açısından önemli bir platform oluşturdu. ÇEVKO Vakfı, iklim elçisi gençlere destek vermeye ve iklim kriziyle mücadelede farkındalık yaratmaya devam edeceğini bildirdi.  
ÇEVKO Vakfı ve Küresel Isınma Kurultayı Komitesi iş birliğiyle düzenlenen "ÇEVKO Vakfı COP28 Sonrası İklim Elçisi Gençlerle Buluşuyor" başlıklı çevrimiçi

ÇEVKO Vakfı ve Küresel Isınma Kurultayı Komitesi iş birliğiyle düzenlenen "ÇEVKO Vakfı COP28 Sonrası İklim Elçisi Gençlerle Buluşuyor" başlıklı çevrimiçi söyleşide üniversitelerin iklim elçileri bir araya geldi.

Söyleşide Hacettepe Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Türk Alman Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden iklim elçileri, COP28 deneyimlerini paylaştı ve iklim kriziyle mücadeleye dair görüşlerini dile getirdi.

Gençler, atık yönetimi, geri dönüşüm, döngüsel ekonomi, eğitim ve farkındalık çalışmaları gibi konularda çözüm önerileri sundu.

ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer: "İklim elçisi gençlerin gerçekçi yaklaşım ve çözüm önerilerinden çok mutlu oldum. Kendilerini kutluyorum. Özellikle döngüsel ekonomi konusunda söylediklerine katılıyorum. Bilimin öncülüğünde mevcut kısıtları ve çerçeveleri aşmak, değiştirmek mümkün. Fakat zaman hızla geçiyor. Oysa Dünya iklim krizi ile mücadelede yavaş ilerliyor, Türkiye daha da yavaş gidiyor. Bu konuda bilinçli gençlerin dinamizmi, öncülüğü ve birlikte hareket etmeleri ile hızlanacağımızı düşünüyoruz. ÇEVKO Vakfı olarak, gençlerimizin temsilcisi iklim elçilerini desteklemeye hazırız."

Söyleşinin öne çıkan diğer mesajları:

Elif Ayhan (Hacettepe Üniversitesi): "COP28 katılımımız sayesinde yaptığımız çalışmaları karar vericilere ulaştırdık."
Büşra Gül İnal (Antalya Bilim Üniversitesi): "Çocukların formal ve informal etkinliklerle eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum. İklim değişikliği konusunun müfredatlara eklenmesi gerektiğini savunuyorum."
Ege Büyük (Türk Alman Üniversitesi): "Geri dönüşüm konusunda ufacık bir çaba bile büyük resimde katkı sağlıyor."
Sevda Has (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi): "İklim değişikliği mücadelesi bir tercih değil, mecburiyet."
Tarık Deveci (Bahçeşehir Üniversitesi): "Atık yönetimi ve sıfır atık konusunda toplumu bilinçlendirmek kilit bir rol oynayacak."
Tuğba Cengiz (Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi): "Ağaçlandırma ve ormanların korunması konusunda yetersiz kalınıyor."
Yusuf Dursun Durmuş (Ondokuz Mayıs Üniversitesi): "Bu işin yüzde 80'i farkındalık. Konunun ne kadar farkındaysanız o kadar önlem alabilirsiniz."
Söyleşi, gençlerin iklim krizine dair endişelerini ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşmaları açısından önemli bir platform oluşturdu.

ÇEVKO Vakfı, iklim elçisi gençlere destek vermeye ve iklim kriziyle mücadelede farkındalık yaratmaya devam edeceğini bildirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.