Çanakkale Haber

Google Bilim Fuarı 2013’te Türkiye’den de bir finalist var!

BİLİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.05.2014 - 21:31, Güncelleme: 03.06.2021 - 09:04 1643+ kez okundu.
 

Google Bilim Fuarı 2013’te Türkiye’den de bir finalist var!

Finalistler arasında Türkiye’den 16 yaşındaki Elif Bilgin tarafından önerilen muz kabuklarının biyoplastik üretiminde kullanılmasına ilişkin projesi de yer alıyor.

Finalistler arasında Türkiye’den 16 yaşındaki Elif Bilgin tarafından önerilen muz kabuklarının biyoplastik üretiminde kullanılmasına ilişkin projesi de yer alıyor.     Google'ın konuyla ilgili blog yazısını dikkatinize sunuyoruz.   Dünyayı değiştirecek 90 fikir:    Google Bilim Fuarı 2013’te Türkiye’den de bir finalist var!   Büyük bilim insanlarının çoğunun içlerindeki bilim merakını erken yaşlarda geliştirdiği gerçeğinden hareketle, Ocak ayında dünyanın dört bir yanındaki parlak beyinleri dünyayı değiştirecek fikirlerini bizlerle paylaşmaya davet ettik. Dünyanın en büyük online bilim fuarı olan Google Bilim Fuarı (Google Science Fair) kapsamında bu yıl 120’yi aşkın ülkeden, inanılmaz çeşitlilikte ve heyecan verici binlerce başvuruda bulunuldu.     Jürinin aylar süren titiz değerlendirmesinin ardından 90 bölgesel finalist belirlendi. Seçim yapmak hiç kolay olmadı. Finale kalan bu projeler bilimsel ruh, yaratıcılık ve küresel yaklaşımlarıyla diğerleri arasından sıyrılmayı başardı. Bu yılın bölgesel finalist olarak seçilen projeleri arasında Türkiye’den 16 yaşındaki Elif Bilgin tarafından önerilen muz kabuklarının biyoplastik üretiminde kullanılması fikrinden, kirli suyun çevreci yöntemlerle temizlenmesine kadar çok çeşitli fikirler yer alıyor. Bunun yanı sıra video oyunların beynin bilişsel fonksiyonuna etkileri veya kablosuz elektrik iletiminin evrimi gibi projeler de finale kalanlar arasında.    Google Bilim Fuarı’nın ikinci yılında Scientific American Science in Action Award adlı bir de ödülümüz var. Çevre, sağlık veya kaynak sıkıntısı gibi sorunlara yönelik fark yaratacak bir projenin ödüllendirileceği bu başlık için 90 finalist projenin 15 tanesi aday gösterildi. On beş küresel finalisti ve Science in Action Award ödülünün sahibini 27 Haziran’da açıklayacağız.  Sonrasında bu genç bilim insanları 23 Eylül’deki son eleme turu ve kutlamalar için Google’ın Kaliforniya’daki merkezinde buluşacak. Bölgesel finale kalan 90 finalisti kutluyor, projesini bizle paylaşan herkese yoğun çalışmaları için teşekkür ediyoruz.
Finalistler arasında Türkiye’den 16 yaşındaki Elif Bilgin tarafından önerilen muz kabuklarının biyoplastik üretiminde kullanılmasına ilişkin projesi de yer alıyor.

Finalistler arasında Türkiye’den 16 yaşındaki Elif Bilgin tarafından önerilen muz kabuklarının biyoplastik üretiminde kullanılmasına ilişkin projesi de yer alıyor.     Google'ın konuyla ilgili blog yazısını dikkatinize sunuyoruz.  

Dünyayı değiştirecek 90 fikir:   

Google Bilim Fuarı 2013’te Türkiye’den de bir finalist var!   Büyük bilim insanlarının çoğunun içlerindeki bilim merakını erken yaşlarda geliştirdiği gerçeğinden hareketle, Ocak ayında dünyanın dört bir yanındaki parlak beyinleri dünyayı değiştirecek fikirlerini bizlerle paylaşmaya davet ettik. Dünyanın en büyük online bilim fuarı olan Google Bilim Fuarı (Google Science Fair) kapsamında bu yıl 120’yi aşkın ülkeden, inanılmaz çeşitlilikte ve heyecan verici binlerce başvuruda bulunuldu.     Jürinin aylar süren titiz değerlendirmesinin ardından 90 bölgesel finalist belirlendi. Seçim yapmak hiç kolay olmadı. Finale kalan bu projeler bilimsel ruh, yaratıcılık ve küresel yaklaşımlarıyla diğerleri arasından sıyrılmayı başardı.

Bu yılın bölgesel finalist olarak seçilen projeleri arasında Türkiye’den 16 yaşındaki Elif Bilgin tarafından önerilen muz kabuklarının biyoplastik üretiminde kullanılması fikrinden, kirli suyun çevreci yöntemlerle temizlenmesine kadar çok çeşitli fikirler yer alıyor. Bunun yanı sıra video oyunların beynin bilişsel fonksiyonuna etkileri veya kablosuz elektrik iletiminin evrimi gibi projeler de finale kalanlar arasında.    Google Bilim Fuarı’nın ikinci yılında Scientific American Science in Action Award adlı bir de ödülümüz var. Çevre, sağlık veya kaynak sıkıntısı gibi sorunlara yönelik fark yaratacak bir projenin ödüllendirileceği bu başlık için 90 finalist projenin 15 tanesi aday gösterildi. On beş küresel finalisti ve Science in Action Award ödülünün sahibini 27 Haziran’da açıklayacağız.  Sonrasında bu genç bilim insanları 23 Eylül’deki son eleme turu ve kutlamalar için Google’ın Kaliforniya’daki merkezinde buluşacak. Bölgesel finale kalan 90 finalisti kutluyor, projesini bizle paylaşan herkese yoğun çalışmaları için teşekkür ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.