Çanakkale Haber

Doç. Dr. Binnur Okan Bakır Bayramda Beslenmeye Dikkat!

SAĞLIK 04.04.2024 - 13:49, Güncelleme: 04.04.2024 - 20:20 13919 kez okundu.
 

Doç. Dr. Binnur Okan Bakır Bayramda Beslenmeye Dikkat!

Ramazan ayı boyunca aç kalmaya alışan bedenin glikoz hassasiyetinin arttığını ve bayramda beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr.

Doç. Dr. Binnur Okan Bakır'dan Bayram Sofraları için Öneriler: Ramazan ayı boyunca aç kalmaya alışan bedenin glikoz hassasiyetinin arttığını ve bayramda beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, ani kan şekeri yükselmelerinin ve düşüşlerinin daha fazla besin alımına neden olabileceğini söyledi. Porsiyon Kontrolü Önemli: Bakır, bayram sofralarında porsiyon kontrolü yapmanın ve dengeli bir beslenme örüntüsü oluşturmanın önemli olduğunu belirtti. Rutin hayatlarında sağlıklı ve dengeli beslenen bireyler için birkaç gün olağandan fazla beslenmenin büyük bir sorun yaratmayacağını da sözlerine ekledi. Kuru ve Yaş Meyveleri Tercih Edin: Kan şekeri üzerinde olumlu etkisi olan kuru ve yaş meyvelerin ikramlara eklenmesinin faydalı olacağını kaydeden Bakır, şerbetli tatlılar, şeker ve çikolata yerine bu seçenekleri tercih etmenin kan şekerini dengelemede yardımcı olacağını söyledi. Yeterli Su Tüketimi Unutulmamalı: Bayram boyunca da su tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bakır, yeterli sıvı alımının genel sağlık için önemli olduğunu ifade etti. Şok Diyetlerden Kaçının: Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, bayram sonrası telafi edici davranışlarda bulunmanın ve şok diyetlere başvurmanın gereksiz olduğunu söyledi. Vücudun birkaç gün içinde doğal dengesine döneceğini belirten Bakır, detoks programlarının da zihinsel ve bedensel açıdan zarar verici olabileceğini kaydetti. Özetle: Bayram sofralarında porsiyon kontrolü ve dengeli beslenme önemlidir. Kuru ve yaş meyveler kan şekerini dengelemede yardımcı olur. Yeterli su tüketimi ihmal edilmemelidir. Bayram sonrası şok diyetlere ve detoks programlarına başvurmak zihinsel ve bedensel açıdan zararlı olabilir. Ek Bilgiler: Ramazan ayında açlık süresi ortalama 16 saattir. Bayramda artan besin alımı ve porsiyon kontrolünün ihmal edilmesi, kalp, şeker ve tansiyon gibi kronik hastalık riskini artırabilir. Sağlıklı bir bayram sofrası için sebze, protein ve kompleks karbonhidratlar içeren besinler tercih edilmelidir.
Ramazan ayı boyunca aç kalmaya alışan bedenin glikoz hassasiyetinin arttığını ve bayramda beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr.

Doç. Dr. Binnur Okan Bakır'dan Bayram Sofraları için Öneriler:

Ramazan ayı boyunca aç kalmaya alışan bedenin glikoz hassasiyetinin arttığını ve bayramda beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, ani kan şekeri yükselmelerinin ve düşüşlerinin daha fazla besin alımına neden olabileceğini söyledi.

Porsiyon Kontrolü Önemli:

Bakır, bayram sofralarında porsiyon kontrolü yapmanın ve dengeli bir beslenme örüntüsü oluşturmanın önemli olduğunu belirtti. Rutin hayatlarında sağlıklı ve dengeli beslenen bireyler için birkaç gün olağandan fazla beslenmenin büyük bir sorun yaratmayacağını da sözlerine ekledi.

Kuru ve Yaş Meyveleri Tercih Edin:

Kan şekeri üzerinde olumlu etkisi olan kuru ve yaş meyvelerin ikramlara eklenmesinin faydalı olacağını kaydeden Bakır, şerbetli tatlılar, şeker ve çikolata yerine bu seçenekleri tercih etmenin kan şekerini dengelemede yardımcı olacağını söyledi.

Yeterli Su Tüketimi Unutulmamalı:

Bayram boyunca da su tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bakır, yeterli sıvı alımının genel sağlık için önemli olduğunu ifade etti.

Şok Diyetlerden Kaçının:

Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, bayram sonrası telafi edici davranışlarda bulunmanın ve şok diyetlere başvurmanın gereksiz olduğunu söyledi. Vücudun birkaç gün içinde doğal dengesine döneceğini belirten Bakır, detoks programlarının da zihinsel ve bedensel açıdan zarar verici olabileceğini kaydetti.

Özetle:

Bayram sofralarında porsiyon kontrolü ve dengeli beslenme önemlidir.
Kuru ve yaş meyveler kan şekerini dengelemede yardımcı olur.
Yeterli su tüketimi ihmal edilmemelidir.
Bayram sonrası şok diyetlere ve detoks programlarına başvurmak zihinsel ve bedensel açıdan zararlı olabilir.
Ek Bilgiler:

Ramazan ayında açlık süresi ortalama 16 saattir.
Bayramda artan besin alımı ve porsiyon kontrolünün ihmal edilmesi, kalp, şeker ve tansiyon gibi kronik hastalık riskini artırabilir.
Sağlıklı bir bayram sofrası için sebze, protein ve kompleks karbonhidratlar içeren besinler tercih edilmelidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.