Çanakkale Haber

Beşıktaş 29 ölümlü yangın: İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları konuştu..

GÜNCEL 03.04.2024 - 14:01, Güncelleme: 03.04.2024 - 18:38 13738 kez okundu.
 

Beşıktaş 29 ölümlü yangın: İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları konuştu..

Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı.

Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı. Bu trajik olay, iş sağlığı ve güvenliği konusunu yeniden gündeme getirdi. Uzmanlar, yangının hızlı büyümesinin ve 29 kişinin hayatını kaybetmesinin birkaç olası nedenini sıraladı: Yanıcı malzemelerin kullanımı: Tadilat sırasında kullanılan tiner gibi yanıcı malzemeler, yangının hızlı büyümesine neden olabilir. Yetersiz kaçış yolları: Görgü tanıklarının ifadelerine göre, kulüpte yeterli sayıda kaçış yolu yoktu veya mevcut yollar kilitliydi. Yangın söndürme sisteminin eksikliği: Kulüpte otomatik yangın söndürme sistemi bulunmadığı veya sistemin çalışmadığı tahmin ediliyor. Denetim eksikliği: Kulübün itfaiye raporunun 2016'dan beri güncellenmediği ve tadilat sırasında gerekli denetimlerin yapılmadığı belirtiliyor. Uzmanlar, bu tür trajedilerin tekrarlanmaması için şu önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor: İşyerlerinde düzenli olarak iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmeli. Yanıcı ve parlayıcı maddelerin kullanımı ve depolanması için gerekli önlemler alınmalı. Binalarda yeterli sayıda ve açık kaçış yolları bulunmalı. Otomatik yangın söndürme sistemleri kurulmalı ve düzenli olarak bakımı yapılmalı. İşyerlerinde periyodik olarak denetimler yapılmalı. Uzmanlar ayrıca, işverenlerin ve çalışanların iş sağlığı ve güvenliğine gereken özeni göstermeleri gerektiğini de hatırlatıyor.  
Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı.

Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı. Bu trajik olay, iş sağlığı ve güvenliği konusunu yeniden gündeme getirdi.

Uzmanlar, yangının hızlı büyümesinin ve 29 kişinin hayatını kaybetmesinin birkaç olası nedenini sıraladı:

Yanıcı malzemelerin kullanımı: Tadilat sırasında kullanılan tiner gibi yanıcı malzemeler, yangının hızlı büyümesine neden olabilir.
Yetersiz kaçış yolları: Görgü tanıklarının ifadelerine göre, kulüpte yeterli sayıda kaçış yolu yoktu veya mevcut yollar kilitliydi.
Yangın söndürme sisteminin eksikliği: Kulüpte otomatik yangın söndürme sistemi bulunmadığı veya sistemin çalışmadığı tahmin ediliyor.
Denetim eksikliği: Kulübün itfaiye raporunun 2016'dan beri güncellenmediği ve tadilat sırasında gerekli denetimlerin yapılmadığı belirtiliyor.
Uzmanlar, bu tür trajedilerin tekrarlanmaması için şu önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor:

İşyerlerinde düzenli olarak iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmeli.
Yanıcı ve parlayıcı maddelerin kullanımı ve depolanması için gerekli önlemler alınmalı.
Binalarda yeterli sayıda ve açık kaçış yolları bulunmalı.
Otomatik yangın söndürme sistemleri kurulmalı ve düzenli olarak bakımı yapılmalı.
İşyerlerinde periyodik olarak denetimler yapılmalı.
Uzmanlar ayrıca, işverenlerin ve çalışanların iş sağlığı ve güvenliğine gereken özeni göstermeleri gerektiğini de hatırlatıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.