Çanakkale Haber

Bebek 18. ayda hala yürümüyorsa çocuk nöroloji doktoruna danışın

SAĞLIK 20.02.2024 - 18:44, Güncelleme: 20.02.2024 - 19:19 7113+ kez okundu.
 

Bebek 18. ayda hala yürümüyorsa çocuk nöroloji doktoruna danışın

Çocuk Nörolojisi uzmanları, büyüme sürecini izlerken boy uzunluğu, ağırlık, baş çevresi ve artış hızlarının önemli olduğunu vurgulayarak, bu ölçümlerin düzenl

Çocuk Nörolojisi uzmanları, büyüme sürecini izlerken boy uzunluğu, ağırlık, baş çevresi ve artış hızlarının önemli olduğunu vurgulayarak, bu ölçümlerin düzenli olarak doktor tarafından yapılması ve takip edilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Üsküdar Üniversitesi NPİstanbul Hastanesi'nden Çocuk Nöroloğu Prof. Dr. Dilara Füsun İçağasıoğlu, 12-18 aylık çocuğun yardımsız yürümesi gerektiğini ifade ediyor ve eğer bebek 18. ayda hala yürümüyorsa mutlaka çocuk nöroloji doktoruna danışılması gerektiğini söylüyor. Ayrıca, 24-36 aylık çocuğun koşup merdiven çıkabileceğini belirtiyor. Çocukların sürekli bir büyüme ve gelişme içinde olduğunu belirten Prof. Dr. İçağasıoğlu, çocuğun büyüme ve gelişme basamaklarının yaşına uygun olması gerektiğini ifade ediyor. Ebeveynlere, herhangi bir gelişim geriliği veya duraklama olduğunda çocuk doktoruna başvurmalarını öneriyor. Büyümenin vücut boyutlarının ve hacminin artması, gelişmenin ise büyüyen dokuların fonksiyon kazanması olduğunu belirten uzman, bu süreçte sağlık sorunlarının büyümeyi ve gelişmeyi etkileyebileceğini ifade ediyor. Boy uzunluğu, ağırlık, baş çevresi ve artış hızlarının düzenli olarak ölçülüp takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. İçağasıoğlu, bu ölçümlerin anormal değerler göstermesi durumunda büyüme geriliği veya duraklamasının bir göstergesi olabileceğini belirtiyor. Bu kontroller sırasında çocuğun nörolojik muayenesinin de yapılması gerektiğini ekliyor. Nörolojik gelişmenin, merkezi sinir sisteminin gelişimiyle birlikte bebeğin bilişsel özelliklerinde ve fiziksel becerilerinde ilerleme göstermesi olarak tanımlandığını ifade eden Prof. Dr. İçağasıoğlu, sağlıklı bebeklerin nörolojik gelişimlerinin genetik yapı, cinsiyet, beslenme, hormonlar, çevre ve hastalıklar gibi faktörlerden etkilendiğini belirtiyor. Baş çevresinin, özellikle ilk bir yıl içinde büyüme hızının takibinin önemli olduğunu belirten uzman, baş çevresindeki anormal büyüklük veya küçüklüğün beyin gelişimini etkileyebileceğini söylüyor. Sağlıklı çocukların normal nörolojik gelişim basamaklarını açıklayan Prof. Dr. İçağasıoğlu, çocukların kendi yaş gruplarındaki becerileri kazanmaları ve gelişmeleri gerektiğini belirtiyor. Eğer çocuk, kendi yaş grubundan ileri bir yaşın hareketini yapıyorsa ancak yaşına uygun olanları yapamıyorsa, doktora başvurulması gerektiğini vurguluyor. Gebelik döneminde yapılan ultrasonografi ve kan testlerinin erken tanı için önemli olduğunu belirten Prof. Dr. İçağasıoğlu, aynı zamanda bebek topuk kanı tarama testleri ile bazı nörolojik hastalıkların erken tanısı ve tedavisi mümkün olduğunu ifade ediyor. Uzman, nörolojik gelişim basamaklarının özenli bir takiple izlenmesinin, ağır nörolojik hastalıkların erken tanı ve tedavisine olanak tanıyacağını belirtiyor.  
Çocuk Nörolojisi uzmanları, büyüme sürecini izlerken boy uzunluğu, ağırlık, baş çevresi ve artış hızlarının önemli olduğunu vurgulayarak, bu ölçümlerin düzenl

Çocuk Nörolojisi uzmanları, büyüme sürecini izlerken boy uzunluğu, ağırlık, baş çevresi ve artış hızlarının önemli olduğunu vurgulayarak, bu ölçümlerin düzenli olarak doktor tarafından yapılması ve takip edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Üsküdar Üniversitesi NPİstanbul Hastanesi'nden href="https://www.canakkaleninsesi.com/ara?q=Çocuk Nöroloğu " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Çocuk Nöroloğu Prof. Dr. Dilara Füsun İçağasıoğlu, 12-18 aylık çocuğun yardımsız yürümesi gerektiğini ifade ediyor ve eğer bebek 18. ayda hala yürümüyorsa mutlaka çocuk nöroloji doktoruna danışılması gerektiğini söylüyor. Ayrıca, 24-36 aylık çocuğun koşup merdiven çıkabileceğini belirtiyor.

Çocukların sürekli bir büyüme ve gelişme içinde olduğunu belirten Prof. Dr. İçağasıoğlu, çocuğun büyüme ve gelişme basamaklarının yaşına uygun olması gerektiğini ifade ediyor. Ebeveynlere, herhangi bir gelişim geriliği veya duraklama olduğunda çocuk doktoruna başvurmalarını öneriyor.

Büyümenin vücut boyutlarının ve hacminin artması, gelişmenin ise büyüyen dokuların fonksiyon kazanması olduğunu belirten uzman, bu süreçte sağlık sorunlarının büyümeyi ve gelişmeyi etkileyebileceğini ifade ediyor.

Boy uzunluğu, ağırlık, baş çevresi ve artış hızlarının düzenli olarak ölçülüp takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. İçağasıoğlu, bu ölçümlerin anormal değerler göstermesi durumunda büyüme geriliği veya duraklamasının bir göstergesi olabileceğini belirtiyor. Bu kontroller sırasında çocuğun nörolojik muayenesinin de yapılması gerektiğini ekliyor.

Nörolojik gelişmenin, merkezi sinir sisteminin gelişimiyle birlikte bebeğin bilişsel özelliklerinde ve fiziksel becerilerinde ilerleme göstermesi olarak tanımlandığını ifade eden Prof. Dr. İçağasıoğlu, sağlıklı bebeklerin nörolojik gelişimlerinin genetik yapı, cinsiyet, beslenme, hormonlar, çevre ve hastalıklar gibi faktörlerden etkilendiğini belirtiyor.

Baş çevresinin, özellikle ilk bir yıl içinde büyüme hızının takibinin önemli olduğunu belirten uzman, baş çevresindeki anormal büyüklük veya küçüklüğün beyin gelişimini etkileyebileceğini söylüyor.

Sağlıklı çocukların normal nörolojik gelişim basamaklarını açıklayan Prof. Dr. İçağasıoğlu, çocukların kendi yaş gruplarındaki becerileri kazanmaları ve gelişmeleri gerektiğini belirtiyor. Eğer çocuk, kendi yaş grubundan ileri bir yaşın hareketini yapıyorsa ancak yaşına uygun olanları yapamıyorsa, doktora başvurulması gerektiğini vurguluyor.

Gebelik döneminde yapılan ultrasonografi ve kan testlerinin erken tanı için önemli olduğunu belirten Prof. Dr. İçağasıoğlu, aynı zamanda bebek topuk kanı tarama testleri ile bazı nörolojik hastalıkların erken tanısı ve tedavisi mümkün olduğunu ifade ediyor. Uzman, nörolojik gelişim basamaklarının özenli bir takiple izlenmesinin, ağır nörolojik hastalıkların erken tanı ve tedavisine olanak tanıyacağını belirtiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.