Çanakkale Haber

Altın madeni sevdası bitmiyor: Kazdağları’na bir hançer daha

GÜNCEL 24.07.2023 - 13:10, Güncelleme: 24.07.2023 - 13:10 5078+ kez okundu.
 

Altın madeni sevdası bitmiyor: Kazdağları’na bir hançer daha

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Kısacık köyü yakınlarında yapılmak istenen ancak yöre halkının direnişi ve uzman görüşleri doğrultusunda 2015’te başlayan

Yüzde 79’u maden şirketlerine ruhsatlı olan Kazdağları’na bir hançer daha vurulmak isteniyor. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Kısacık köyü yakınlarında yapılmak istenen ancak yöre halkının direnişi ve uzman görüşleri doğrultusunda 2015’te başlayan ÇED süreci 2017 ve 2018 yıllarında iki kez sonlandırılan altın madeni projesi için Pumice Madencilik, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yeniden başvurdu.   Proje, yaşam alanlarına çok yakın. Kısacık köyü’ne 500, Güzelköy’e 1000, Baharlar’a 1900 metre mesafe. Koşuburnu  köyünün domates  tarlalarını sulayan Akçin Göleti ise ÇED alanının hemen altında. Ayvacık Barajı’nı besleyen su kaynakları da ruhsat alanı içinde. Alanın flora, fauna, hidrolojik, tarımsal ve teknik özelliklerinin uzmanlar tarafından incelenmesi sonrası hazırlanan raporda projenin bölgenin su kaynaklarına, ormana ve yabani yaşama büyük zarar vereceği belirtilmişti. Doğal ormanlar ve verimli tarım arazileriyle kaplı, aynı zamanda Ayvacık ilçesinin su kaynağı da olan bu bölge, iklim krizinin de etkisiyle her geçen gün daha da fazla kuraklık yaşanan böyle bir dönemde altın uğruna yok edilemez! Artık yeter! Madencilik faaliyetleri için yok edilmek istenen Kazdağları’nı sonuna kadar savunacağız! Ne pahasına olursa olsun bu yıkımı durduracağız! Kazdağlarına dokunma!
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Kısacık köyü yakınlarında yapılmak istenen ancak yöre halkının direnişi ve uzman görüşleri doğrultusunda 2015’te başlayan

Yüzde 79’u maden şirketlerine ruhsatlı olan Kazdağları’na bir hançer daha vurulmak isteniyor.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Kısacık köyü yakınlarında yapılmak istenen ancak yöre halkının direnişi ve uzman görüşleri doğrultusunda 2015’te başlayan ÇED süreci 2017 ve 2018 yıllarında iki kez sonlandırılan altın madeni projesi için Pumice Madencilik, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yeniden başvurdu.
 
Proje, yaşam alanlarına çok yakın. Kısacık köyü’ne 500, Güzelköy’e 1000, Baharlar’a 1900 metre mesafe. Koşuburnu  köyünün domates  tarlalarını sulayan Akçin Göleti ise ÇED alanının hemen altında. Ayvacık Barajı’nı besleyen su kaynakları da ruhsat alanı içinde.

Alanın flora, fauna, hidrolojik, tarımsal ve teknik özelliklerinin uzmanlar tarafından incelenmesi sonrası hazırlanan raporda projenin bölgenin su kaynaklarına, ormana ve yabani yaşama büyük zarar vereceği belirtilmişti.

Doğal ormanlar ve verimli tarım arazileriyle kaplı, aynı zamanda Ayvacık ilçesinin su kaynağı da olan bu bölge, iklim krizinin de etkisiyle her geçen gün daha da fazla kuraklık yaşanan böyle bir dönemde altın uğruna yok edilemez!

Artık yeter! Madencilik faaliyetleri için yok edilmek istenen Kazdağları’nı sonuna kadar savunacağız!
Ne pahasına olursa olsun bu yıkımı durduracağız!

Kazdağlarına dokunma!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.