Çanakkale Haber

Bitlis Valiliğine atanan Çanakkale Valisi Ahmet Çınarʹdan veda ziyareti..

YEREL (Web Sitesi) - Web Sitesi | 26.08.2015 - 16:05, Güncelleme: 17.05.2021 - 02:36 2671+ kez okundu.
 

Bitlis Valiliğine atanan Çanakkale Valisi Ahmet Çınarʹdan veda ziyareti..

Mayıs 2013 tarihinden bu yana Çanakkale’de görev yapan Vali Ahmet Çınar, kararnamenin açıklanmasının ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret ederek vedalaştı.

Mayıs 2013 tarihinden bu yana Çanakkale’de görev yapan Vali Ahmet Çınar, kararnamenin açıklanmasının ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret ederek vedalaştı. Çanakkale’nin ilk valilik yaptığı şehir olduğunu belirten Vali Çınar, “Ayrıca valilik görevim 100. yıla da denk geldi. Beni bu göreve layık gören devletimize teşekkür ediyorum. Çanakkale’yi herkes gibi ben de çok sevdim. Burası tüm milletimiz ve insanlık adına önemli bir şehir. İlk valiliğim olmasından dolayı unutmam mümkün değil. Gönlümüzde taht kuran bir şehir oldu” diye konuştu. Yaklaşık iki yıl boyunca Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile çalışmaktan dolayı da memnuniyet duyduğunu belirten Vali Çınar, “Karşılıklı anlayışla, daha iyi nasıl olabilir düşüncesiyle birlikte çalıştık. Kendisi nezaketi yüksek, işbirliğine açık, gönlüyle hareket eden bir davranış sergiledi. Bu vesileyle Başkan Gökhan’a da teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Gökhan’dan Barış Temennisi Başkan Gökhan, Vali Çınar’ın atama kararının sürpriz olduğunu belirterek, “İki yıl üç aydır birlikte çalışıyoruz. Seçimler geçirdik. Siyasi bir ortamda bir belediye başkanıyla farklı bir iktidarda görev yapan valilerin ara ara sıkıntıları olabilirdi. Ancak Çanakkale’de en ufak bir sıkıntı yaşamadan bu süreçleri geçirdik. Barışın kenti Çanakkale’de barışı ön planda tuttuk. Ayrıca en önemlisi 100. yılı birlikte geçirdik” şeklinde konuştu. Devlet düzeni gereği atamaların olduğunu belirten Başkan Gökhan, Vali Çınar’ın Bitlis’teki görevinde de başarılı olacağına inandığını kaydederek, “Barışın kentinden giden bir vali olarak orada da barış üzerine çalışmalar yapacağına eminim.” dedi. Karşılıklı sohbetle devam eden ziyaret sonunda veda eden Vali Ahmet Çınar’a hediye takdim eden Başkan Gökhan, yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu. Vali Ahmet Çınar ayrıca Başkan Yardımcıları Handan Özyayla, Ali Sürücü, Rebiye Ünüvar ve Özleyiş Çetin’le de vedalaştı. Öte yandan, Valiler Kararnamesine göre Vali Ahmet Çınar’ın yerine İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Hamza Erkal, Çanakkale Valiliğine atandı.
Mayıs 2013 tarihinden bu yana Çanakkale’de görev yapan Vali Ahmet Çınar, kararnamenin açıklanmasının ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret ederek vedalaştı.

Mayıs 2013 tarihinden bu yana Çanakkale’de görev yapan Vali Ahmet Çınar, kararnamenin açıklanmasının ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret ederek vedalaştı.

Çanakkale’nin ilk valilik yaptığı şehir olduğunu belirten Vali Çınar, “Ayrıca valilik görevim 100. yıla da denk geldi. Beni bu göreve layık gören devletimize teşekkür ediyorum. Çanakkale’yi herkes gibi ben de çok sevdim. Burası tüm milletimiz ve insanlık adına önemli bir şehir. İlk valiliğim olmasından dolayı unutmam mümkün değil. Gönlümüzde taht kuran bir şehir oldu” diye konuştu. Yaklaşık iki yıl boyunca Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile çalışmaktan dolayı da memnuniyet duyduğunu belirten Vali Çınar, “Karşılıklı anlayışla, daha iyi nasıl olabilir düşüncesiyle birlikte çalıştık. Kendisi nezaketi yüksek, işbirliğine açık, gönlüyle hareket eden bir davranış sergiledi. Bu vesileyle Başkan Gökhan’a da teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Gökhan’dan Barış Temennisi Başkan Gökhan, Vali Çınar’ın atama kararının sürpriz olduğunu belirterek, “İki yıl üç aydır birlikte çalışıyoruz. Seçimler geçirdik. Siyasi bir ortamda bir belediye başkanıyla farklı bir iktidarda görev yapan valilerin ara ara sıkıntıları olabilirdi. Ancak Çanakkale’de en ufak bir sıkıntı yaşamadan bu süreçleri geçirdik. Barışın kenti Çanakkale’de barışı ön planda tuttuk. Ayrıca en önemlisi 100. yılı birlikte geçirdik” şeklinde konuştu. Devlet düzeni gereği atamaların olduğunu belirten Başkan Gökhan, Vali Çınar’ın Bitlis’teki görevinde de başarılı olacağına inandığını kaydederek, “Barışın kentinden giden bir vali olarak orada da barış üzerine çalışmalar yapacağına eminim.” dedi. Karşılıklı sohbetle devam eden ziyaret sonunda veda eden Vali Ahmet Çınar’a hediye takdim eden Başkan Gökhan, yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu. Vali Ahmet Çınar ayrıca Başkan Yardımcıları Handan Özyayla, Ali Sürücü, Rebiye Ünüvar ve Özleyiş Çetin’le de vedalaştı. Öte yandan, Valiler Kararnamesine göre Vali Ahmet Çınar’ın yerine İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Hamza Erkal, Çanakkale Valiliğine atandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.