Çanakkale Haber

Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden kadının organları 3 kişiye nakledilecek

YEREL (Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.04.2018 - 16:50, Güncelleme: 31.05.2021 - 22:20 2972+ kez okundu.
 

Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden kadının organları 3 kişiye nakledilecek

Çan ilçesinde yaşayan Zefure Saat, 30 Mart tarihinde geçirdiği beyin kanaması sonucu Çan Devlet Hastanesiʹne kaldırıldı.

Çan ilçesinde yaşayan Zefure Saat, 30 Mart tarihinde geçirdiği beyin kanaması sonucu Çan Devlet Hastanesiʹne kaldırıldı. Tedaviye alınan Zafure Saat, durumu ağırlaşınca, bir gün sonra Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesiʹne sevk edildi. Genel yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Zefure Saatʹın dün beyin ölümü gerçekleşti. 2 çocuğu annesinin organlarını bağışlama kararı aldı. Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Bursa ve Çanakkaleʹdeki organ nakil merkezleriyle temasa geçti. Sabaha karşı hastaneye gelen ekipler, operasyonla Zefure Saatʹin 2 böbreği ile karaciğerini aldı. Zefure Saatʹin bağışlanan organlarından bir böbreği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesiʹne, bir böbreği Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesiʹne, karaciğeri ise Bursa Özel Acıbadem Hastanesiʹne götürüldü. Organ bağışında bulunan aileye teşekkür eden Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, ˮBağışlanan bu üç organla iki böbrek hastası ve karaciğer yetmezliği yaşayan bir hasta tekrar sağlığına kavuşacakˮ dedi.  
Çan ilçesinde yaşayan Zefure Saat, 30 Mart tarihinde geçirdiği beyin kanaması sonucu Çan Devlet Hastanesiʹne kaldırıldı.

Çan ilçesinde yaşayan Zefure Saat, 30 Mart tarihinde geçirdiği beyin kanaması sonucu Çan Devlet Hastanesiʹne kaldırıldı. Tedaviye alınan Zafure Saat, durumu ağırlaşınca, bir gün sonra Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesiʹne sevk edildi.

Genel yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Zefure Saatʹın dün beyin ölümü gerçekleşti. 2 çocuğu annesinin organlarını bağışlama kararı aldı. Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Bursa ve Çanakkaleʹdeki organ nakil merkezleriyle temasa geçti. Sabaha karşı hastaneye gelen ekipler, operasyonla Zefure Saatʹin 2 böbreği ile karaciğerini aldı. Zefure Saatʹin bağışlanan organlarından bir böbreği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesiʹne, bir böbreği Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesiʹne, karaciğeri ise Bursa Özel Acıbadem Hastanesiʹne götürüldü. Organ bağışında bulunan aileye teşekkür eden Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, ˮBağışlanan bu üç organla iki böbrek hastası ve karaciğer yetmezliği yaşayan bir hasta tekrar sağlığına kavuşacakˮ dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.