Otizme Kırmızı Işık Yak: Kapsayıcı Bir Dünya İçin Birlikte Hareket Et!

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk yıllarında fark edilen, karmaşık bir nöro-gelişimsel farklılık olarak tanımlanan otizm 1985 yılında her 2.500 çocuktan 1’inde görülürken, son araştırmalara göre bugün her 36 çocuktan 1’inde görülüyor.


2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde Tohum Otizm Vakfı, otizmli bireylerin daha iyi anlaşılması ve topluma kabul görmesi için "Otizme Kırmızı Işık Yak" kampanyası ile farkındalığı kapsayıcılığa dönüştürmeyi amaçlıyor.

Farkındalık Artıyor, Ama Kapsayıcılık Yetersiz

Son yıllarda otizm konusunda farkındalık artmış olsa da, otizmli bireyler hala birçok alanda engellerle karşı karşıya. Nitelikli eğitime erişim, iş bulma ve sosyal hayata katılım gibi konularda önemli sorunlar yaşanıyor. Tohum Otizm Vakfı, 2022 yılında başlattığı "Otizme Kırmızı Işık Yak" kampanyası ile bu engelleri ortadan kaldırmayı ve otizmli bireyler için kapsayıcı bir dünya inşa etmeyi hedefliyor.

Kırmızı Işıkla Farkındalık ve Dayanışma

Kampanya kapsamında, otizmin rengi bu sene de kırmızı. İstanbul ve Türkiye'nin farklı illerindeki tarihi ve ikonik yapılar kırmızı ışıkla aydınlatılacak. Özel sektör binaları da kırmızı ışık ile aydınlanarak otizmlileri destekleyecek.

Otizmli Bireyler İçin Daha Fazlasını Yapmalıyız

Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Burçak Karakaya, "Otizmlilerin evde, okulda, iş yerinde kısacası hayatın her alanında farklılıklarının kabul edildiği kapsayıcı ve erişilebilir bir dünya inşa etmek için otizmli bireylerle birlikte hareket ediyoruz" dedi. Karakaya, otizmli dostlarımızın daha kapsayıcı eğitim olanaklarına, eşit iş fırsatlarına erişebilmeleri ve herkesle eşit derecede saygı gördüğü ortamların yaratılması için daha fazla çalışmamız gerektiğini vurguladı.

Siz de Kampanyaya Katılabilirsiniz!

#otizmekırmızıışıkyaketiketi altında paylaşımlar yaparak ve Tohum Otizm Vakfı'na destek olarak otizmli bireylerin daha kapsayıcı bir dünyada yaşamalarına katkıda bulunabilirsiniz.