Çanakkale Haber

Deniz Üstü Rüzgar enerjisi için Saros, Kıyıköy ve Gelibolu aday bölge

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.03.2018 - 08:51, Güncelleme: 18.04.2021 - 02:02 3488+ kez okundu.
 

Deniz Üstü Rüzgar enerjisi için Saros, Kıyıköy ve Gelibolu aday bölge

Yenilebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi için planlanan bin megavat gücündeki büyük rüzgar ve güneş santralleri için 3 aday bölge seçildi.

Yenilebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi için planlanan bin megavat gücündeki büyük rüzgar ve güneş santralleri için 3 aday bölge seçildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ˮAday YEKA İlan Metniʹʹ ile YEKA (Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları) projeleri Türkiyeʹnin ilk deniz üstü (off-shore) rüzgar santrali ile bin megavar gücündeki güneş santralleri için aday bölgeler açıklandı .   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılması düşünülen ülkemizde ilk ve dünyada en büyük bin megavat gücündeki deniz üstü rüzgarın değerlendirileceği YEKA aday bölgeleri Saros, Kıyıköy ve Gelibolu olarak belirlenirken, YEKA projelerinden güneş enerjisi santralleri için aday bölgeler ise Hatay-Erzin, Niğde-Bor ve Şanlıurfa-Viranşehir olarak açıklandı. Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü belirlenen aday bölgeler için çalışmaları başlattı, incelemelerden sonra 3 aday bölge içinden en uygun olan seçilecek ve ihale şartları belirlenecek.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, güneş YEKA için ihalede şartnamesine batarya teknolojileri kullanılması şartı düşündüklerini açıklamıştı.  
Yenilebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi için planlanan bin megavat gücündeki büyük rüzgar ve güneş santralleri için 3 aday bölge seçildi.

Yenilebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi için planlanan bin megavat gücündeki büyük rüzgar ve güneş santralleri için 3 aday bölge seçildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ˮAday YEKA İlan Metniʹʹ ile YEKA (Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları) projeleri Türkiyeʹnin ilk deniz üstü (off-shore) rüzgar santrali ile bin megavar gücündeki güneş santralleri için aday bölgeler açıklandı

.   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılması düşünülen ülkemizde ilk ve dünyada en büyük bin megavat gücündeki deniz üstü rüzgarın değerlendirileceği YEKA aday bölgeleri Saros, Kıyıköy ve Gelibolu olarak belirlenirken, YEKA projelerinden güneş enerjisi santralleri için aday bölgeler ise Hatay-Erzin, Niğde-Bor ve Şanlıurfa-Viranşehir olarak açıklandı. Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü belirlenen aday bölgeler için çalışmaları başlattı, incelemelerden sonra 3 aday bölge içinden en uygun olan seçilecek ve ihale şartları belirlenecek. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, güneş YEKA için ihalede şartnamesine batarya teknolojileri kullanılması şartı düşündüklerini açıklamıştı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.